elinkungsman

elinkungsman

Veckan som gått

JAG:

Jag har fokuserat på att vila upp mig och försökt att inte bära och lyfta barnen så mycket då min rygg är rejält öm. Jag skulle verkligen behöva besöka en naprapat och tror faktiskt att jag ska boka in en tid nu till veckan.

Mitt frisörbesök närmar sig och jag är så himla velig över hur jag ska göra.Ska jag bli Ljusare? mörkare? Långt eller kort?

 

En gammal bild där jag både hade ljusare och kortare hår.

 

BJÖRN:

Björn har jobbat större delen av veckan så jag har knappt sett honom haha! Han har dock hunnit med att snickra här hemma och även montera lite skåp. Bland annat har skåpen ovanför kyl och frys kommit upp.

 

 

ALFONS:

Alfons har blivit så otroligt rolig vilket är ett härligt avbrott från trotsen. Han flinar, busar, kittlar lillebror och hoppar fram och “skrämmer” oss.

Appropå trotsåldern,Gud vad jag känner mig ensam med att ha ett barn i trotsåldern? Är det bara vi som har en 2,5 åren som slänger sig på marken, vill ha något för att i nästa sekund inte vilja ha det? Som ena dagen gosar, myser och håller handen för att i nästa springa runt som en vettvilling och inte lyssna på ett enda ord vi säger? :S

 

 

MALVE:

Alltså älskade lilla goding! Malve pekar på i stort sett allt och jag försöker vara med och tala om vad saker heter hela tiden. Malve lyssnar och tittar noga på min mun och det låter som att han ibland försöker ljuda ord. Det här är en sån där sak som visar att barn är så otroligt olika för detta var inget Alfons gjorde i samma åldern. A däremot SPRANG när han var 11 månader det gör inte Malve däremot har han spontant börjat gå. Han går numer mer än han kryper. Gud vad tiden går fort! För fort… det här är ju (förmodligen) min sista bebis😟!

Malve är helt galen i verktyg och kan pilla dem hur länge som helst haha. Han “hjälper” till att skruva och hamra mest hela tiden.

 

VECKANS BÄSTA:

Att väggen mellan kök och matsal ÄNTLIGEN är borta! Det känns som ett helt nytt hus. Så mycket luftigare, öppnare och framförallt ljusare. Att kunna samtala med personerna vid matbordet samtidigt som man pysslar i köket är guldvärt!

Bättre bilder kommer i ett senare inlägg;)

 

VECKANS SÄMSTA:

Det där s*tans gamla röret som ställer till med oreda! Vi ska få hit en rörmokare som ska titta på det så får vi se hur vi ska lösa det, för bort ska det iallafall;).

 

 

 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
elinkungsman

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Josefine

  Jag brukar känna samma sak om det bara är vårt barn som trotsar, Och det känns verkligen som han har allt som bara går att ha i trotsväg…Kastar saker fast man sagt till flera gånger, slänger sig på golvet och allt är Nej Nej Nej. Från det till att krama och gosa precis som Alfons. Min pojke är lika gammal. Det är så roligt att följa er familj eftersom den är så lik vår 😂 Vi har också två pojkar i samma åldrar.
  Ni får inte sluta Vlogga, verkligen höjdpunkten för mig söndagmorgon vid frukosten. Vi får hålla ut nu och hoppas det går över snart! 🙏🏻

  1. elinkungsman
   elinkungsman

   Haha åh känner igen mig så mycket! Just den biten att det känns som att de har ALLT man kan “få” i trotsväg:P. Det känns som att pojkar är mer fysiskt trotsiga medan tjejer surar mer;) Vad roligt att du känner så angående vloggarna det värmer, tack snälla!<3 kram!

 2. Anna-Maria

  Ensam är du INTE! Det kommer bara i lite olika åldrar. Vi har än så länge varit förskonade från riktigt trotsiga perioder (två tjejer. En på snart 4 år och en på precis fyllda 2 år, peppar peppar 😂) men jag har två kompisar vart barn hade riktigt tuffa perioder vid just 2,5 års ålder. Pågick i några månader och det var riktigt jobbigt för föräldrarna. Så du är inte ensam men förstår verkligen att det känns så. Barn är så olika och ”trotset” ter sig så olika och i olika grader.
  Kämpa på och rätt som det är vänder det 💜 Barnen brukar komma ut på andra sidan efter en sån där trotsperios och vara ”som nya” 😂

  1. elinkungsman
   elinkungsman

   Haha Ååh det där med komma ut som nya låter som en enorm tröst för vissa dagar får man verkligen bita sig i tungan😂. Skönt att ni har haft relativt lugna tidsperioder för det är ju verkligen så jobbigt. Kram❤

 3. Maria Jonsson

  Ljuva trotsålder… Eller inte haha! Luna är jämngammal med Alfons och det är känslostormar utan dess like i den lilla kroppen. Man hänger verkligen inte med i svängarna och många gånger känner jag mig, precis som du skriver, otroligt ensam – som om det bara är min unge som trotsar och inte kan bete sig! Men man är ju inte det, ensam alltså. Jag och min bästa vän (som även hon har barn i samma ålder) brukar ta en barnfri kvällsfika inne i stan när någon av oss har haft en tuff dag, då är det skönt att kunna passa på att ventilera barnens trotsiga påhitt och ladda lite ny energi 🙂 kram

  1. elinkungsman
   elinkungsman

   Ååh den typen av kvällar skulle jag behöva flera dagar i veckan just nu haha! Skönt att höra att man inte är ensam, eller skönt och skönt haha ja du fattar vad jag menar😂 kram❤

 4. Malin

  Bygg som en halvvägg/lägre vägg ut över röret om det inte går att få bort? Öppen känsla fast ändå lite avdelat mot köket. 🙂

  1. elinkungsman
   elinkungsman

   Åh ja i absolut värsta fall får det bli så men vi vill verkligen ha det helt öppet så vi ska försöka hitta en lösning på det om det så får kosta extra❤

stats