elinkungsman

elinkungsman

Veckan som gått

JAG:

Jag har haft en intensiv vecka där jag varit ensam mycket med barnen och just nu innebär det en hel del då båda barnen är så otroligt aktiva. Malve är ruskigt snabb och drar i det mesta. Jag är glad att jag hunnit med så mycket trots att jag varit ensam. Jag har ju givetvis mina svärföräldrar att tacka också då de har hjälpt till med hundpassning,skjuts till förskola, bär-och slänghjälp.

 

Åh jag är så otroligt ovan att sminka mig UTAN lösfransar haha! Mina fransar har i stort sett försvunnit helt i och med mina två graviditeter men är nu ÄNTLIGEN påväg tillbaka.

BJÖRN:

Björn har haft en tuff vecka med blindtarmsinfektion och operation. Större delen av veckan har inneburit sjukhusvistelse och återhämtning. Han har haft svårt att be om hjälp och jag har flera gånger fått hejda honom från att lyfta tungt. Det har faktiskt inneburit att jag fått hjälpa till mer med det tunga jobbet vilket har känts himla bra!

 

 

MALVE:

Malve är inte bara väldigt aktiv just nu utan han har dessutom blivit mer finmotorisk och har lärt sig att både klappa händerna och lokalisera lampan, tummen upp! Tänk att om bara en månad fyller du ett år, gud vad tiden har gått fort.

 

ALFONS:

Det har varit förvånansvärt lite trots under tiden Björn har varit borta? kan A har känt av att läget varit annorlunda? Jag vet inte, men skönt har det iallafall varit. Jag tycker att det är rätt jobbigt att behöva tjata och det är något man (läs:iallafall vi) får göra OFTA med en 2,5åring;)

 

VECKANS BÄSTA:

Att vår nya frys OCH tvättmaskin har kommit fram och installerats. Det är en stor skillnad på att ha en 12kg tvättmaskin mot en 8kgs(tror jag vi hade). Jag har tvättat bort stora hok av tvätt på bara några få dagar och det är en skön känsla.

Den nya frysen underlättar våra matinköp enormt då vi faktiskt kan köpa på oss mängder av  frysvaror och få plats med dem, tummen upp!

Alltså LYCKAN att ha en hel frys och kyl att kunna fylla med mat! #matälskaren. Kyl till vänster, frys till höger.

 

VECKANS SÄMSTA:

Björns inflammerade blindtarm helt klart! stackarn. Vi är dock glada att det var blindtarmen och inte problem med gallan eller bukspottskörteln så tur i oturen.

NÄSTKOMMANDE VECKA:

Nu till veckan händer det en del i köksrenoveringen. En vägg i hörnet där spisen ska stå kommer upp, rörmokare och elektriker kommer hit och göra lite jobb och vi kommer köpa på oss fler stommar och förhoppningsvis montera upp dem. Det är skåpet till diskhon som ska upp och vitrinskåpet ovanför diskmaskinen.

En köksfläkt ska inhandlas och annat smått och gott.  Vi tänkte även slå två flugor i en smäll och åka på Leos lekland i samband med vår IKEA tur så att barnen får göra något roligt nu under dessa tråkiga renoveringsdagar.

 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
elinkungsman

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Maria Jonsson

  Jag tappade också mina fransar I samband med graviditeten och amningen den här gången! Jag har rätt långa fransar naturligt och efter första graviditeten märkte jag ingen skillnad, men den andra… Bara små stubbar kvar typ. Men nu har jag sedan en månad tillbaka använt ett serum till fransarna från Swiss Clinic och jag ser faktiskt redan resultat, så det kan jag verkligen rekommendera om du vill ge fransarna lite hjälp på traven 🙂 kram

 2. Hanna Zetterström

  Hej Elin.
  Jag vet inte riktigt hur jag ska börja. Men har precis tittat på din storytime från 8/9 2016 när du pratar om din barndom. Du är så modig och inspirerande som pratar om det du har upplevt. Jag blev verkligen berörd.
  Jag är 37 år och kommer från en familj där min pappa var alkoholist och de runt omkring var medberoende.
  Jag har själv valt att arbeta med barn inom skolans värld för att finnas där för de barn som var som dig och mig. De som behöver stärka sin självkänsla och behöver känna att det finns vuxna som bryr sig om dem.
  Tack för att du skriver och pratar om sådana ämnen…
  Kram 💕

  1. elinkungsman
   elinkungsman

   Åh tack snälla Helena för fina ord! Det värmer att höra att det jag delat med mig når ut och att personer som dig behövs verkligen i skolans värld😍. Just det här med att växa upp i en familj med beroendeproblematik är dessutom rätt vanligt men det är något som oftast döljs och skambeläggs vilket är så himla synd då det i grund och botten handlar om människor som mår väldigt dåligt.
   Det är mer socialt acceptabelt att ha en förälder som röker än en som dricker alkohol trots att båda beroenden är precis lika dålig ur en hälsosynpunkt.
   Stor kram

 3. Emma

  Vad skönt med en tvättmaskin på 12 kg,drömmen när man har barn kan jag tänka mig 😉 jag har ett barn och tycker det blir såååå mycket tvätt 🙈😅 kan du inte göra en video där du visar vad du har i kylskåpet/frysen? Haha jag tycker sånt är ganska intressant ☺️

stats