elinkungsman

elinkungsman

Vår morgonrutin

Jag har fått önskemål om att skriva om vår morgonrutin och även hur vi får ihop det med barn och hund. Såhär ser det ut för oss:

 

När vi båda är hemma:

Vi brukar vanligtvis gå upp mellan 06-07:30. Vi byter nattblöjorna och går direkt ner och gör i ordning frukost till barnen. Vi släpper då ut hunden på tomten så att hon får göra sin “morgonkissning”.

Vi gör sedan i ordning frukost till oss och Alfons brukar vid det här laget redan ha börjat äta sin frukost. Frukosten äter vi runt 8tiden och därefter är det påklädning av barn, tandborstning och blöjbyten på båda barnen vilket kan ta sin lilla tid. Ibland vill Alfons inte alls klä på sig och det som fungerar allra bäst är att förbereda honom redan vid frukosten att snart ska vi klä på oss och åka på förskolan. Annars finns risken att han kastar sig på marken och protesterar då han inte tycker att vi varit tydliga nog med att vi ska iväg.

08:20 sätter vi oss i bilen och åker mot förskolan. Eftersom Alfons trivs så bra på sin förskola så lämningarna brukar gå väldigt smärtfritt och vi är oftast hemma igen vid 08:45 och då går vi ut med hunden på dagens första promenad.

 

När jag är ensam med barn&hund:

 

När Björn jobbar är det lite klurigare och mer planeringen för att få allt att klaffa lika bra som när vi båda är hemma. Oftast brukar vi faktiskt lämna bort hunden till Björns föräldrar när han jobbar sina dagpass då det är enklast för mig och snällast mot Nicki. Då får hon sina promenader direkt när hon behöver dem och behöver inte vänta onödigt länge.

De gånger det inte går att lämna bort henne så får hon gå ut och kissa på tomten som vanligt vid 7tiden och sen får hon helt enkelt vänta tills jag och barnen är redo att gå ut vilket ibland kan vara enda fram till kl 11. Är det oväder (snöstorm,regn osv) så får hon oftast en promenad på dagen och sen får hon kissa på tomten. jag bökar inte mer än nödvändigt med barnen de gångerna. Nicki är en sån himla lätt hund att ha och göra med och hon finner sig i det mesta.Hon gör det hon ska på tomten, sen att hon de dagarna jag är ensam med henne och barnen inte får den motion hon behöver känns sådär men å andra sidan kan vi ta igen det andra dagar då vi ändå är hemma båda två rätt mycket.

Jag kör i övrigt samma rutin som när Björn är hemma.Det enda är att det brukar ta lite längre tid med allt. Jag brukar vara väldigt noga med att påminna Alfons om allt vi ska göra så att han hela tiden är med på noterna för annars finns risken att det blir protest när vi väl ska iväg.

Frukost, blöjbyte, Dvitamin och kläder på, sen är det tandborstning, ytterkläder och ut genom dörren! I den ordningen.

 

Mitt bästa tips för att få det flyta på under morgonrutinen är att säga till i tid att “snart ska vi iväg”. Förbereda helt enkelt.

Vad gäller hunden är det svårare då mitt tips där är att släppa ut på tomten första kissningen och sedan ta en längre promenad och det funkar ju inte när man ska iväg på jobb. Då får man nästan gå upp tidigare och turas om att gå med hunden innan jobbet.

 

Hur gör ni på morgonen?.har ni några supertips på hur man kan göra för att få det ska flyta på bättre? Dela gärna med er❤.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
elinkungsman

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. elinkungsman
   elinkungsman

   Vi gör det inte alltid men oftast. Jag vill vara med och säga hejdå, ha en bra dag osv. Jag vill även kolla lådan och prata med pedagogerna😉 jag tycker att det är himla mysigt att lämna och hämta på föris och oftast åker vi iväg och gör något direkt efter lämning😊 kram!

 1. Elina

  Hej. Tänkte på det du skrev ang blöjbyte på båda barnen. Minns att du för ett tag sedan skev att ni hade köpt kalsonger till Alfons. Hur går det med potträningen? Har själv en dotter i samma ålder och vi är just nu uppe i det 🙂

  1. elinkungsman
   elinkungsman

   Hej Elina! Ja precis båda barnen har fortfarande blöja och jag tänkte skriva ett separat inlägg om blöjträningen som ligger lite på paus för tillfället. Jag kommer skriva mer om varför i det inlägget så håll utkik i dagarna😘 kram

stats