elinkungsman

elinkungsman

Tre bästa och tre “sämsta”

Att bli mamma är det bästa och största som hänt mig men det är också en stor omställning från livet utan barn, låt oss vara ärliga. Mestadels till det bättre skulle jag säga men det finns även några FÅ mindre “bra” delar så jag tänkte dela en lista på tre bästa och tre “sämsta” med att bli mamma/förälder. Skriver “sämsta” inom citiationstecken för det finns väl egentligen inget sämsta om ni förstår vad jag menar;).

 

Topp tre bästa med att vara mamma:

 

1. Kärleken. Jag visste inte(på riktigt) vad ovillkorlig kärlek var innan jag fick barn och att få känna den känslan är underbart. Det är verkligen en speciell känsla att älska någon så mycket som man älskar sitt barn och det går bara inte att förklara, det måste upplevas.

 

2.Känslan av att få vara en del av att skapa en fin och värdefull barndom. Det känns som en sån ära att få vara med och forma en persons barndomsminnen. Traditioner, platser,upplevelser osv. Det är så stort, så fint och så roligt att få vara en del av det. Bara att få överasska sina barn är en oslagbar känsla.

 

3. Livet känns meningsfullt på riktigt. Det låter märkligt men jag känner att mitt liv är viktigare och mer betydelsefullt nu när jag fått barn. Dagarna fylls med aktiviteter och man är aldrig ensam, “dötid” finns typ inte längre och jag är mer rädd om mig själv nu än tidigare.

 

Topp tre sämsta med att vara mamma:

 

1.ORON, helt klart! Jag har fått så otroligt mycket mer ångest och oroskänslor sen jag blev mamma.

Den  största oron är såklart att något ska hända mina barn. Att de ska bli allvarligt sjuka, gå bort, försvinna osv.

Att älska någon SÅ mycket gör det totalt ogreppbart att ens tänka tanken att de inte skulle finnas längre. Jag kan inte, och vill inte, föreställa mig ett liv utan mina barn.

 

2 Att inte få vara sjuk ifred. Det låter kanske inte så jobbigt men gudars vad det är påfrestande att inte må 100% bra och samtidigt ta hand om någon annan för det måste man ju som förälder. Tur i oturen så är jag väldigt sällan sjuk på så sätt att jag blir sängliggandes<3.

 

3.Att inte kunna gå ut spontant på dejt med sin sambo. Jag avundas alla som har en stående dejtnight och barnvakt varje vecka för oj vad det sliter på relationen att inte få “vuxentid” med varandra även om det såklart inte är en jättestor grej så är det något jag ibland kan sakna. Jag skulle dock aldrig byta ut familjelivet mot dejtnights.

 

Jag älskar familjelivet och givetvis är vissa stunder tuffare än andra men det är inget jag någonsin ångrar och jag upplever att mitt liv blev mer kvalitativt efter att vi skaffade barn.

 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
elinkungsman

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Erika

  Så himla härlig bild 😍 Kan bara instämma med allt i den här listan! Däremot brukade vi ha barnvakt med första sonen, inte nu varje vecka men kanske kunde vi få till en dejt 2-3 gånger i månaden i alla fall 😊 Våran andra kille har en funktionsnedsättning och honom har jag inte vågat lämna hos barnvakt ens 1 timme under hans 9 månader även om jag och sambon VERKLIGEN är i behov av en dejt 🙈😅 Vi har verkligen tur som har både farmor, farfar, mormor och morfar som barnvakter! Hade aldrig klarat senaste 9 månaderna utan dem då vi varit mycket på sjukhus med den lille! 😊

  1. elinkungsman
   elinkungsman

   Åh vad härligt att kunna gå på dejtnight så ofta ändå och vilken tur att ni får så mycket hjälp speciellt med tanke på omständigheterna❤. Förstår att man blir extra orolig och varsam om ens barn behöver extra vård/uppmärksamhet och som förälder känner man ju sina barn allra bäst och vet vad de behöver och förstår dem😊❤ stor kram

stats