Tips på bra barnböcker! | elinkungsman
elinkungsman

elinkungsman

Annons

Tips på bra barnböcker!

Jag tänkte att jag skulle ge er lite tips på bra barnböcker som mina barn gillat genom åren. Det blir en liten blandad kompott med både språkstartsböcker och böcker med lite mer text. Det är ju verkligen en djungel när det kommer till att hitta bra barnböcker tycker jag. Mitt bästa boktips är ändå att skaffa ett bibliotekskort, det är helt gratis och då kan man låna hem en drös med böcker och snabbt hitta vilken “typ av bok” som just ditt barn fastnar för.

 

Språkstart, lättlästa böcker för småbarn:

 

Max-serien. 

Både Alfons och Malves favoriter har varit. Max Blöja, Max Lampa och Max bil. Väldigt bra böcker att börja med då de innehåller få ord och enkla meningar samt fina bilder.

 

Pino

Favoriter är Pino doktor, Pinos dagbok, Pino ska ut och åka. Precis som Maxböckerna väldigt lättlästa men med liiite längre meningar. Fina illustrationer med mycket färg.

 

Miffy

Precis som Pino väldigt lättlästa, lagom mycket text och färgglada bilder med sparsamma detaljer.

 

Malves favoritbok just nu är Max bil.

 

 

Lite mer text, för äldre barn:

 

Julia böckerna

En bokserie med lagom mycket text, fina illustartioner och korta berättelser med en tydlig röd tråd. Julia hjälper till och Julia äter allt har varit favoriterna här hemma.

 

Alfons serien.

De böcker som A fastnat för allra mest i denna serie är Godnatt, Alfons Åberg  och senaste favoriten Listigt Alfons Åberg. Den sistnämnda innehåller rätt mycket text men har en så pass bra berättelse att Alfons fastnade och hängde med enda till slutet.

 

Kråke serien.

Kråke böckerna innehåller lite mer text precis som Alfons böckerna men ändå så pass bra berättelser att A hänger med till slutet. Favoriterna av dem vi läst är Kråkes promenad  och Kråke hjälper till. Det finns en bok i serien som heter Kråke hjälper polisen men den finns inte på biblioteket och verkar vara slutsåld men det verkar också vara en bra bok.

 

Alfons absoluta favoritbok just nu är Listigt Alfons Åberg.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
elinkungsman

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Amanda Öberg

  Min dotter på 3 år gillar också Alfons! Andra bra tips som min dotter gillar är böckerna om Ingrid och Ingrid och Ivar samt Pettson och Findus! När hon var i Malves ålder gillade hon böckerna om Nisse och Nora och alla babblareböcker:) Jag har också börjat gå mer till bibblan nu, det är ju så bra!

  1. elinkungsman
   elinkungsman

   Ingrid och Ivar har vi läst mycket för Alfons men inte Pettson, kanske borde prova det<3 Tack snälla för tipset och visst är det bra med bibliotekskort:) stor kram

 2. Marie-Louise

  Ett tips om kråkeböckerna, dom finns i en version för mindre barn också. Mindre text och lättare handling 🙂 Trevlig helg till er

  1. elinkungsman
   elinkungsman

   De har vi lånat hem också, tror Kråke hjälper till är en av de som har lite lättare handling;) ska kolla in fler av böckerna i den serien då det verkar finnas rätt mycket, tack snälla för tips<3 stor kram

 3. Erika

  Min 2.5 åring älskar Halvan böckerna och böckerna om Ivar som möter olika dinosaurier 😄 Möjligen för att han är helt galet faschinerad av utryckningsfordon och dinosaurier 😅 🦕🚒🚑🚓 Jag gillar Alfons böckerna men sonen har aldrig riktigt fastnat för dom tyvärr 🙁

Annons
stats