Sluta amma, inte alltid så lätt | elinkungsman
elinkungsman

elinkungsman

Annons

Sluta amma, inte alltid så lätt

Hej Elin! Du har ju nämt att du vill sluta att amma och jag undrar vad som händer om du inte är tillgänglig en hel dag eller natt? Blir Malve ledsen då / märker han av de? (Undrar för jag själv håller på att fasa ut amningen)

 

svar:

Först och främst, FÖRLÅT för sent svar:( Jag har haft så himla lite tid till övers för bloggen den senaste tiden och jag har hamnat efter rejält på den fronten. Men nu kör vi ett lite längre svar på din fråga, som utlovat!

 

Det här med att sluta amma är ju inte alltid så himla lätt. När allt fungerar bra och man har en tuttglad bebis kan det vara rätt kämpigt faktiskt. Jag håller FORTFARANDE på att fasa ut amningen och Malve fyller 2 år i maj. Jag känner mig färdig med amningen nu men Malve är inte riktigt med på noterna så vi tragglar på.

Han blir inte speciellt ledsen om jag inte är tillgänglig amningsmässigt om dagarna eller om jag åker bort men är jag hemma däremot så kan han bli SÅ ledsen om jag nekar honom att amma och det är kämpigt. När jag är ifrån honom längre än en arbetsdag får jag läckande hårda bröst så i vårt fall är det nog jag som lider mest när vi är ifrån varandra på den fronten haha!

Jag hoppas det går bättre för er att fasa ut amningen! Min vision är att ha slutat amma till sommaren. Då vill jag ha mina bröst för mig själv och kunna äta vad jag vill utan att oroa mig för vad som går ut i bröstmjölken och inte;).

 

Stor kram!

 

 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
elinkungsman

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Madde

  Vad fin du blev i håret och vardagsrummet blev fint också! Skrattade lite åt senaste vloggen med det här med kaos hemma. Ert kaos är fint i jämförelse med vårt, haha! Jag blir också såååå stressad, men försöker slappna av. Städar jag så blir det lika snabbt stökigt igen och det känns som om jag inte gör annat än att städar. Blir galen på det! Hoppas Youtube tillåter kommentarer igen, men man förstår ju ändå varför de gjort som de gjort. Bra tänkt kring barnen också, du är så klok 🙂

  1. elinkungsman
   elinkungsman

   Åh tack snälla!! Haha kanske överdrev liiite med kaos men blir så stressad när det är grejer överallt haha. Vi bor rätt litet också så det märks på en gång när der börjar bli lite stökigt😟.
   Och ang kommentarerna, saknar de så mycket! Är helr knäpptyst på min kanal och det känns så konstigt och tråkigt även om jag tycker att grundtanken från youtubes sida är bra.. konstigt bara att de väljer att stänga ner vissa familhekanaler men inte alla? Förstår inte riktigt vad de går på🤔❤ men det positiva i det hela är att jag fått en rejäl tankeställare kring exponeringen av mina barn både här och på youtube❤ stor kram!

   1. Madde

    Haha, jag förstår dig! 😉 Ja, tycker också det är konstigt att bara vissa kanaler blivit drabbade… men men, håller tummarna att de släpper upp ditt kommentarsfält snart igen! Kram!

 2. Michaela

  Tänkte bara inflika att det endast är proteiner som går ut i mjölken. Du kan äta vad du vill, även dricka alkohol utan att det påverkar mjölken. Gå med i amningshjälpens slutna grupp (Facebook) där finns det SÅ mycket nyttig information att få. Utan den gruppen hade jag inte klarat av att amma mina barn. ❤️

  1. elinkungsman
   elinkungsman

   Åh är det så? jag tänkte på det här med gifter i kroppen? Skulle vilja gå på någon detox men väljer att avvakta tills jag ammat klart ändå, vill inte riskera något<3 Tack snälla för tipset om amningshjälpens facebook grupp, borde kanske gå med i den, dock använder jag facebook så otroligt sällan<3 stor kram!

   1. Michaela

    Det stämmer! När man bantar så frigörs gifter som rensas och det går ut i mjölken. Men med alkohol är det annat, det går ut i promilleprocent. Finns nog att googla sig till (så jag inte säger fel nu) men du kan helt klart dricka alkohol utan att behöva pumpa ur eller stå över en amning. Kram fina du, tråkigt med kommentarerna på Youtube men jag hänger på bloggen också 😉 hoppas att du ökar i prenumeranter, det förtjänar du!

 3. My

  Hej Elin!! Tråkigt med kommentarsfältet på youtube.. Du blev så himla fin i nya frissan!! Hyllorna som ni har i vardagsrummet, vart är dem köpta? Så otroligt fina! Kämpa på med youtube, du är så himla duktig <3

  1. elinkungsman
   elinkungsman

   Åh tack MY! blir så jäkla glad att mitt arbete ändå uppskattas så mycket, tack snälla! Konsollerna är köpta på Mio om jag inte minns helt fel och hyllplanen är ett par gamla som vi kapat till<3 stor kram

 4. Sanna

  inget med själva inlägget att göra, men eftersom kommentarerna på youtube inte funkar så får man skriva här.
  Ville bara säga att jag älskar dina nya intron du gjort, så mysiga och genuina och man får verkligen en inblick i vloggen som lockar till att man vill se mer 🙂
  Kram!

  1. elinkungsman
   elinkungsman

   ÅÅh tack Sanna! vad kul att du gillar det, det gör jag med<3 så himla glad att du tog dig tiden att klicka dig in här och kommentera, tack snälla för det< stor kram

 5. Sofia

  Måste bara säga att du blev så himla fin i håret! Du är så modig! Jag har velat klippa av mitt hår jättelänge men vågar aldrig. nu ska jag bannemej inspireras av dig här och ta steget att våga!

Annons
stats