Sellerijuice | elinkungsman
elinkungsman

elinkungsman

Annons

Sellerijuice

Jag har, som ni sett på min instastory , gått och köpt mig en mixer/blender och nu ska ni få höra varför. Jag ska nämligen testa att dricka Sellerijuice varje morgon i 30 dagar. Selleri ska tydligen vara en riktig “super food” som kan läka en massa åkommor och besvär och även bättra på hälsan rejält. Det sägs att selleri kan läka eksem, acne och andra hudåkommor och det ska dessutom vara bra för tarmar,njurar och lever med MERA!. Googla så får ni se;).

 

Så jag tänkte göra ett litet test i 30 dagar och så får vi se om jag känner mig piggare,hälsosammare, om värken i min rygg och höft lindras och om min hud blivit bättre på vägen. Spännande va! Hur jag gör min juice med en blender får ni se i vloggen som släpps på onsdag;).

 

En liten lista jag hittade (källa :här) på olika sätt som selleri hjälper till att förbättra hälsan på:

 

 

Du läker din kropp på djupet.

Dåliga bakterier, svamp och virus svälter och dör när du dricker Selleri juice. De kan helt enkelt inte ta åt sig nått ”mat” från Selleri. Bäst effekt har det på morgonen. När du dricker din Selleri juice på tom mage, så träffar du några hungriga bakterierna, svampen och virus som har väntat en hel natten på att bli matat och så ger du dom Selleri, de dör av svält.

 

Du håller dig frisk lättare.

De goda bakterier älskar Selleri juice och tycker det är perfekt mat. De goda förökar sig och blir flera. Woop Woop!!! Det blir lättare för de goda bakterierna att övervinna de dåliga och därmed blir du inte sjuk lika lätt.

 

Din hjärna fungera bättre.

Selleri innehåller mineral salter, som hjälper kroppen med elektrisk impuls aktivitet och stödjer nervcellernas funktion vilket i sin tur är helt toppen om du har ADHD, brain fog, ALS, migrän eller minnesförlust.

 

Du behandlar orsaken istället för symptomen.

Selleri hjälper kroppen att rensa ut patogener. Patogener är något som framkallar sjukdomar ex. läkemedelsrester, drogar, amalgam, parasiter, stress osv. Patogener är ofta den underliggande orsaken till inflammationer i kroppen. Så blir du av med patogenerna så blir du av med inflammationen.

 

Du ökar hela kroppens pH värde.

Selleri innehåller mycket Sodium och det är perfekt för att göra magen mera alkalisk. När magen är mera alkalisk så ökar hela kroppens pH värde.

 

Cancer och Candida minskar.

Sjukdomar som Cancer och Candida kan inte trivas när kroppens pH ökar. I 1931 fick Otto Warburg Nobelpriset i medicin för sin ”upptäckt av andningsfermentets art och verkningssätt”, som innebär att han bevisade att cancer trivs i en sur miljö (inte en basisk. ”Cancerous tissues are acidic, whereas healthy tissues are alkaline. Water splits into H+ and OH- ions, if there is an excess of H+, it is acidic; if there is an excess of OH- ions, then it is alkaline.”

 

Du påskyndar matsmältningen.

Selleri innehåller enzymer och koenzymer som ökar magens saltsyra, och därmed ökar matsmältningen och förhindra att maten hinner ruttna i magen. Vissa måltider kan ta upp till 3 dygn innan de passera i andra änden, men Selleri påskyndar processen.

 

Botar läckande tarm syndrom.

Eftersom Selleri rensar och reparera tarmkanalerna så tätar det igen hålen så inte ammoniak gas kan läcka igenom.

 

Ett helt knippe går åt till ett glas juice.

 

Sen mixar jag det en liten stund så att det är helt slätt. Hur jag gör för att sila bort “fruktköttet” visar jag i vloggen på onsdag.

 

En batch med helande juice! Är det gott? Nääe det skulle jag inte påstå men är det nyttigt så dricker jag det med glädje.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
elinkungsman

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Jennie Holm

  Spännande! Skulle det funka att blanda i selleri i smoothie tror du? Eller skulle det förstöra smaken?

  Jag skulle jättegärna vilja läsa ett blogginlägg där du tar med alla förgkoder till färgerna på väggfärgerna hemma hos er 🙂

  1. elinkungsman
   elinkungsman

   Det går säkert men selleri har en ganska stark smak som gärna tar över, så för mig känns det lättast att bara svepa ett glas juice och vänja sig vid smaken haha:) men det är mycket nyttigt i den så det är ju absolut ingen nackdel att addera det till sin smoothie. Ett inlägg med våra färgkoder skulle jag absolut kunna skriva när jag får tiden till övers<3 stor kram!

 2. Sofie

  Gud vad spännande! Skönt och slippa rådaftcentrifug! Den är så jobbig att hålla på med. Jag ska spana in bloggen och prova jag med! Har acne och fått typ ibsmage av stress, så hoppas det hjälper! Tack! 😊

  1. elinkungsman
   elinkungsman

   Men eller hur och allt jag läst om sellerijuice låter så positivt och just att det ska vara bra för så mycket olika åkommor och symptom<3. Och jag håller med, vi har en råsaftcentrifug och den orkar man aldrig använda då det är för många delar att diska efteråt haha! stor kram

Annons
stats