Renoveringsplaner för huset detta år: | elinkungsman
elinkungsman

elinkungsman

Annons

Renoveringsplaner för huset detta år:

I sommar ska vi jämna ut och fräscha upp våra parkeringar.

Det ska läggas ny markduk och nytt grus och det är verkligen på tiden kan jag säga! Vi skulle gjort detta redan förra året men det blev aldrig av och istället hade vi världens ogräs invasion som jag aldrig orkade ta tag i då vi ändå skulle gräva bort och lägga ny duk..

 

Vi har en rabatt som jag vill gräva bort helt och hållet.

Vi ska lägga ny markduk som vi skär hål i för buskar och sen tänkte vi lägga grus runt buskarna. Inspiration till detta har jag fått från alla amerikanska trädgårdar som verkar köra mycket på just buskar och jag tycker det är dekorativt och verkar vara mer lättskött än blomsterrabatter. Jag hatar att rensa ogräs nämligen haha!

 

Dåligt exempel kanske, men ser ni hur de har använt sig av mycket buskar i rabatterna? Jag tycker det är så fint och vill gärna få till någon snygg “buskrabatt” här hemma. Bild lånad härifrån.

 

Vi ska måla lekställningen.

Den är bara grundmålad just nu så det måste vi få gjort i år.

 

Altandäcket ska tvättas, laseras/oljas in.

Vi har dock lite svårt att bestämma oss för vilken färg vi vill ha på laseringen? Till en början ville jag ha ljuslasering men har nog ändrat mig på den punkten faktiskt och funderar på en rödbrun variant istället eller kanske en beige? nej gud vet verkligen inte alls vilken vi ska köra på.

Bild lånad härifrån.

 

Den inglasade altanen ska fräschas upp..

..med en fondvägg och lite nya inredningsdetaljer. Gärna lite fina växter och tyger. Jag har inte alls varit nöjd med inredningen i det här rummet så i år tänker jag försöka få till det en gång för alla!Jag vill att det ska bli en mysig oas där vi kan sitta sena sommarkvällar,dricka vin, spela spel med vänner osv.

Lite inspiration, dock vill jag ha det liite ljusare men med mörkare detaljer. bildkälla: här & här och här.

 

 

En dröm är att hinna med tvättstugan också..men vi får se vad vi hinner med och har råd med.

 

 

 

 

 

 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
elinkungsman

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Sofie Jakobsson

    Ett vänligt tips bara! Ju mörkare ni betsar altanen desto varmare kommer den bli. Tänk att ni vill kunna gå barfota på den utan att bränna fötterna. Mamma och pappa har en altan i rödbrun och den går inte att gå på utan skor på värma dagar. Tänker eftersom att er altan är i ett hörn där solen ligger på och det är helt lä. Men snyggt är det! Omg. Puss!

Annons
stats