Min hårvårdsrutin - Hur jag fick så långt hår! | elinkungsman
elinkungsman

elinkungsman

Annons

Min hårvårdsrutin – Hur jag fick så långt hår!

NU äntligen kommer mitt efterfrågade hårdvårdsinlägg! Det var SÅ många av er som klickade på hjärtat när jag frågade om ni ville ha den typen av inlägg (så himla roligt!).

 

Min hårtyp:

Mitt hår är naturligt väldigt tjockt och har överlag bra kvalitet. Det är viktigt att nämna då det såklart inte ENBART är produkter som avgör i vilket skick håret är MEN bra produkter gör faktiskt en enorm skillnad. Det i kombination med att man sköter om håret i övrigt.

Jag har tjocka hårstrån, jag brukar skämta och säga att det är som tagel men riktigt så tjocka och sträva är dem kanske inte. När jag tvättat mitt hår och fönat det blir håret stort och fluffigt och nästan lite frissigt därför brukar jag föredra att lufttorka det.

Det är många som frågat om jag använder löshår men det gör jag alltså inte, detta är mitt naturliga hår.

 

Schampo och Balsam:

Jag använder ett schampo och ett balsam från apoteket som heter Daxxin. Det är det absolut BÄSTA schampot och balsamet jag NÅGONSIN ägt. Varken flaskan eller innehållet är speciellt flashigt MEN det gör mitt hår underbart mjukt och har hjälpt min torra kliiga hårbotten. Mitt hår blir heller inte lika frissigt när jag fönar det och ja, det är bara grymt.

Daxxins balsam är nästan precis lika bra som alla hårmasker/inpackningar jag provat. Jag brukar använda det som en inpackning en längre stund i mina toppar om mitt hår är väldigt torrt och det blir så sjukt mjukt och glansigt. Jag kan inte prata nog gott om de här produkterna och jag är LIVRÄDD att det ska sluta säljas för då vet jag inte vad jag tar mig till:S.

Detta är schampot och balsamet som jag använder och det finns att köpa på apotek.

 

 

Värmeskydd:

Jag har använt ett värmeskydd från Wella som heter Luxe oil i flera år. Det är en hårolja som både är ett värmeskydd och vårdande. Sen brukar jag även spraya en spray som motverkar friss och ger håret lite glans om jag ska föna det. Jag brukar dock inte föna mitt hår superofta, utan brukar oftast torka det lite halvtorrt eller låta det självtorka.

Detta är det enda stylingverktyg jag äger. En gammal Gama plattång som häng med i fleeeera år.

 

Wellas luxeoil har jag använt i flera år! Det måste vara över 7år då jag köpte den första gången strax innan jag och Björn blev tillsammans. Denna olja luktar väldigt gott, går att använda i torrt såväl som blött hår och den är inte bara ett värmeskydd utan även en vårdande olja.

 

Detta är “antifrizz” sprayen jag använder då och då när håret ska fönas.

 

Glansdroppar:

Jag har ett par glansdroppar från märket Sebastian som jag ibland drar i topparna för att få lite extra glans men det är inget jag gör varje gång, utan bara lite då och då.

 

Borste:

Jag har en borste med svinhår som är GRYM. Jag har haft den i över över 10år (snuskigt?) och får alltid lite smått panik när jag förlägger den.

En väldigt välanvänd borste haha! Denna borsttyp är grym då den skonsamt reder ut håret.

 

Mina bästa tips för ett välmående hår:

 

  • Mitt första tips är faktiskt att försöka att inte platta/använda värmeverktyg mer än “nödvändigt”.

 

  • Låta bli att färga håret i perioder/inte varje månad.

 

  • Kosta på att gå till en frisör när håret ska färgas speciellt om du blonderar dig. Färgen håller dessutom mycket bättre/längre om du går till en bra frisör.

 

  • Gå till samma frisör. Då lär hen känna din hårtyp och vet då vad som fungerar bäst för just ditt hår.

 

  • Var noga med värmeskydd när du ska styla håret.

 

  • Bra schampo och balsam som är anpassat för ditt hår.

 

  • Tvätta inte håret för ofta. Jag brukar tvätta det 1 till max 2 gånger i veckan beroende på vad jag gjort den veckan. När jag tvättar håret masserar jag hårbotten länge då jag har hört att det ska stimulera hårrötterna;).

 

Blondera mitt hår själv skulle jag aldrig våga göra själv så det får alltid min frisör göra. Jag går till samma frisör då jag tycker att det ger bäst resultat i längden då hen vet vilka färger som ligger i grunden samt vilken hårtyp jag har.

 

Viktigt med värmeskydd när håret ska stylas! Försök att inte styla håret mer än “nödvändigt” med värmeverktyg.

 

..oftast låter jag håret självtorka och stylar bara delar av det med värmeverktyg, de delar som syns mest, runt ansiktet tex.

 

Lite glansdroppar i topparna gör susen.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
elinkungsman

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Jenniey Love

    Mitt och mina syskonbarnens hår och känsliga hårbotten har också blivit så mycket sen vi bytte till daxxin. Får hoppas att de aldrig slutar sälja den. Kramiz<3

Annons
stats