Kläder till förskola- vad behöver man? | elinkungsman
elinkungsman

elinkungsman

Annons

Kläder till förskola- vad behöver man?

 

 

KLÄDER:

Vi brukar ha runt 3 ombyten. 3 byxor, 3 överdelar och lite strumpor.

När det kommer till kläder tycker jag att det är viktigt att tänka på att barnen ska kunna röra sig obehindrat och att man inte har luvor på tröjan(risk för att fastna) eller andra onödiga detaljer som kan förhindra “säker” lek eller vad man ska säga.

Anledningen till att vi gärna har tre ombyten liggandes på förskolan är för att man ibland är stressad vid lämning och då är det lätt att glömma packa med det där extra ombytet,då är det skönt att ha lite backup.

Kläderna blir med STOR sannolikhet smutsiga så ta inte med de kläder som du är mest rädd om.Det är allt från sylt/matfläckar till lera/sand.

 

tshirt 3 pack // 3 pack långärmad thsirt // lite tjockare mjukisbyxor // ullstrumpor // sweatshirt utan luva // strumpor med halkskydd

 

 

YTTERKLÄDER:

Höst/vinter:

Regnkläder. (+ regnhatt).

Gummistövlar(fodrade) gärna med räfflade sulor.

En tunn mössa och en tjockare mössa.

En varm vinteroverall. (eventuellt skaljacka och byxa, jag skriver eventuellt då det i vårt fall aldrig kom till användning då vädret gick från relativt varm höst till superkall vinter).

Fodrade vinterkängor med högt skaft.

Vantar och då gärna vantar som tål väta. En bra vantuppsättning är fingervantar,galonvantar och ett par fodrade vintervantar.

Halsduk som är som en polokrage, de är kanon då de sitter nära inpå kroppen och värmer men risken att fastna är mindre än med vanliga halsdukar.

Vindfleece. Jag ÄLSKAR Polarn och pyrets utbud och vindfleecen är ett av mina måste köp till förskolan faktiskt. De tål lite väta, de tål vind och går därför även att använda som en vanlig jacka.

Strumpor med halkskydd och även ullstrumpor de är kanon till uteleken. De värmer men släpper igenom fukt.

 

Regnjacka // regnbyxa // räfflad fodrad stövel // tunn mössa // tjockare vintermössa // vintervantar // vintervantar med fingrar // polokrage // vinteroverall// vindfleece //

 

 

Tips! Lekmer har just nu ett set där de säljer vinteroverall, mössa,vantar och fleeceställ som paketpris. Det röda settet 1299kr och det svarta settet 1286kr.

 

 

Vår/sommar:

Vattentäta springskor/sandaler med karrborre.

Keps/solhatt.

Regnkläder (+ regnhatt).

Gummistövlar

 

 

Övrigt;

Egen snuttefilt/napp(om barnet tar napp).

Skön åkpåse om barnet sover ute i vagn. ( + ett regnskydd till vagnen).

Blöjor + salva om man använder speciellt märke.

Markeringspenna / strykklistermärken (märk alla kläder)

Markeringspenna // åkpåse // filt // Regnskydd till vagn //

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
elinkungsman

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Sanna

  Hej Elin!
  Fin & bra lista, hälsar en 2 barnsmamma & förskollärare 😀👏🏻
  Strumpor med halkskydd är toppen bra inne, men leder kyla! Så använder det inte på höst & vinter! Bara ett litet tips, som du kanske redan hade koll på 🙌🏻
  Stor kram 😘

  1. elinkungsman
   elinkungsman

   Åh tack snälla Sanna! Det visste jag faktiskt inte men vi brukar ha ullstrumpor i lådan också som pedagogerna brukar dra på dem när de går ut och leker<3. tack för tipset<3! stor kram

Annons
stats