Just nu! | elinkungsman
elinkungsman

elinkungsman

Annons

Just nu!

Som ni vet så älskar jag den här typen av inlägg så här kommer en just nu lista!

 

Vi väntar fortfarande på tid till logoped.. Vi bad alltså om tid redan i höstas?! men har fortfarande inte fått en tid och nu är det alltså snart mars?!. I fredags ringde vi till logopedimottagningen och frågade vad det är som händer och då får vi veta att de har brist på personal och är överbelastade så Alfons kommer inte att få en tid fören tidigast till sommaren eller EFTER sommaren?Jag är glad att Björn tog samtalet för jag blev så otroligt upprörd och det är ju inte kvinnan som svarar i telefonens fel.

Jag tycker inte att det är okej att vården ska skilja sig så mycket från län till län? Och en väntetid på över ett halvår för ett barn på 3 år är MYCKET. Det händer så otroligt mycket på den tiden och tänk om det skulle vara något munmotoriskt eller något annat som behöver ytterligare behandling? Nej det känns helt enkelt inte rimligt i min värld att behöva vänta över ett halvår på en läkartid.

Kan man boka logoped privat? Någon som vet?

 

Appropå Alfons tal så sjunger han väldigt mycket för tillfället. Det är en massa hittepå ord i olika melodier men ändå olika sånger. Han brukar låna en ukulelegitarr hemma hos kusinerna som han går runt och plinkar på samtidigt som han sjunger en trudelutt. Så himla gulligt!

 

Jag har under veckan haft tre dagar med en konstig magsmärta som kommit och gått hela dagarna. Jag tror det är en variant av magsjukan som resten av familjen fick bara det att jag inte fick en fullbordad magsjuka.

 

Appropå logopeder så kollade jag upp vad som krävs för att bli logoped och med mina betyg och den gymnasielinjen jag gått så har jag behörighet att söka om jag vill. Det är en 4 årig utbildning och på något sätt känns det lite lockande då intresset väckts i och med att vi har en liten med senare talutveckling. Dock hade jag nog velat specialisera mig på just barn i så fall men är osäker på om man kan göra det? En logoped behandlar ju inte bara barn utan även tex människor som råkat ut för en stroke och som ska lära sig tala på nytt med mera.

 

Imorse fick jag ett sånt himla roligt sms från en av mina absolut närmsta vänner som gjorde mig så himla glad. Åh vad jag saknar mina tjejkompisar just nu.. vill bara kunna teleportera mig vart som helst när som helst.

 

 

Så nöjda killar när de få ha race på i varsin vagn på Ica. Och nej vi brukar inte normalt sett ta TVÅ vagnar haha!

 

En bättre bild än denna har jag inte på mig själv från veckan som gått, är så sjukt dålig på att ta selfies nu för tiden. 

Våren tittade fram för en liten stund i veckan och vi drog fram balanscykel. Altanen var helt snö och isfri men nu är snön tillbaka igen.. snälla våren sluta luras!!

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
elinkungsman

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. M

  Hej! Angående logoped för barn så har åtminstone kommunen jag arbetar i en logoped anställd av barn- och utbildningsförvaltningen, så det blir riktat mot alla kommunala förskolor och skolor. Som jag förstått det (jobbar själv inom elevhälsan i grundskola) så finns det överlag en logoped eller talpedagog i centrala elevhälsoteam och liknande. Kan ju vara något att kolla upp, både för dig och eventuell utbildning, och kanske Alfons, men antar att förskolan hade haft koll på det 🙂

  1. elinkungsman
   elinkungsman

   Ja precis, förskolan hade en resurs som de skulle kalla in men vet inte om det är en logoped eller en talpedagog men det är iallafall i rullning:) så det känns bra så att vi får någon typ av hjälp<3! tack snälla för tipset! det uppskattas<3 stor kram!

  1. elinkungsman
   elinkungsman

   Jamen eller hur, man får jobba med människor men behöver inte hantera det medicinska:). Sjuksköterska skulle jag aldrig klara enbart pga av att jag hatar nålar och sprutande blod haha:P MEN det känns som ett betydelsefullt arbete och det är något jag skulle vilja ha<3 stor kram

 2. Malin

  Du kan kräva vård i ett annat landsting om de ej kan hålla garantin på 90 dagar. Kan vara värt å kolla upp.

  1. elinkungsman
   elinkungsman

   Åh ja det gav det som tips att åka till Sollefteå eller Örnsköldsvik men känns ju himla omständligt det också?:S i får se hur vi gör helt enkelt, det viktigaste är ju att Alfons får det stöd han behöver<3 kram!

   1. Linn

    Vet inte om köerna är bättre där eftersom ni blivit tipsad om att åka norrut. Men annars tänker jag att det kunde vara värt att kolla upp om/hur det ser ut i Hudiksvall?
    Det vore ju närmare geografiskt iallafall.

    Hoppas ni får besked snart och inte behöver vänta när det ev kan bli aktuellt med en kontakt. Lyllo Alfons (och Malve såklart) som har er som stöttar oavsett! Heja er!

Annons
stats