Jag mår inte så bra.. | elinkungsman
elinkungsman

elinkungsman

Annons

Jag mår inte så bra..

Okej hörrni,..nu kommer det här tråkiga inlägget jag önskar att jag slapp skriva.. det är så oinspirerande och tråkigt men det behövs. Jag måste få lätta på mitt hjärta lite och om det är någon mer känner som jag gör just nu, då kanske detta inägg ger en liten tröst ,ni INTE är ensamma<3.

Jag har genom mitt liv gått igenom perioder där jag mått mindre bra men just nu har jag så himla svårt att känna glädje? Jag minns inte ens senaste gången jag kände den där pirriga glädjekänslan. Ni vet när det bara bubblar och spritter i HELA kroppen? Vad är hemligheten till att vara lycklig större delen av tiden? och varför känner jag så här? Jag har ju allt man kan önska sig i livet men ändå är jag inte glad:(. Lycklig är jag ju men jag är inte glad? förstår ni vad jag menar? När jag ler är det som om ögonen inte hänger med.. den där gnistan i ögonen saknas och det känns i hela min kropp. Det är så frustrerande.

Alltså det här blir så flummigt och jag vet inte riktigt hur jag ska beskriva mitt “sinnestillstånd” i ord. Jag googlade på depression igår och jag funderar på om jag inte kan ha gått in i en lättare depression. Jag vill inte äta en massa tabletter eller mediciner så jag vill hemskt gärna försöka ta mig ur det här tillståndet utan läkemedel (till att börja med).

Har ni några tips som fungerat för er när ni varit nedstämda/deprimerade?

 

När man inte mår bra men inte riktigt vet varför?

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
elinkungsman

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Sofie

  Låter som lågt järn. Jag hade det och trodde också jag hade en depression. Tog inget blodprov. Köpte hemofer och efter två-tre dagar var typ alla nedstämdhet och irritationssymtom och trötthet borta. Tips

  1. elinkungsman
   elinkungsman

   Åh får se vad proverna säger, ska tillbaka till läkaren på måndag och tänkte då propsa på att de ska ta alla möjliga prover som är kopplade till trötthet låg sinnestämning<3 någonstans hoppas jag att det är något så enkelt som brist på något<3 stor kram

 2. Caroline Fagerlund

  Jag går för närvarande på Antidepressiva och har gjort det sedan 2014 (så en stor del av mitt vuxna liv då jag idag är 30 år). Det finns MÅNGA vägar att gå om man inte vill prova på mediciner så det ska du absolut börja med om du känner st mediciner inte är en väg som du vill ta! Lita på dina känslor i ditt nuvarande tillstånd och prova olika metoder. Samtidigt vill jag råda dig att inte välja bort mediciner helt men att kanske ha det som en sista utväg om inget annat funkar. Gå till vårdcentralen, var HELT transparant med dina känslor och ditt mående, lyssna på deras råd, ta lite tester och bestäm sedan själv vad som är bäst för dig! Finns alltid här om du skulle behöva prata av dig med någon som har erfarenhet men vet annars att jag vet hur du känner dig och du gör ett grymt jobb! Älskar din kanal och din familj!! ❤️❤️💋💋

 3. Natalie Johansson

  Jag har bråkat med deppressioner mer eller mindre hela mitt liv, har testat med och utan läkemedel. Det som fungerar för mig det är att få gå och prata med någon, hjälpa mig skingra tankarna lite så det är verkligen mitt stora råd. Kan kännas töntigt eller likande som många tycker om att göra det men det är sååå skönt!

  Hoppas verkligen du får må bättre snart! Det är så jobbigt och tungt att känna sådär, men vad modig du är som berättar! Kram fina du

 4. Erika

  Fick en utmattningsdepression för 9 år sedan och hade inte tagit mig därifrån utan hjälp. Fick en samtalskontakt och åt en halv tablett antidepp om dagen. Det tog mig nästan ett år att komma ur det, men tillslut ljusnade det. För 2 år sedan fick jag en förlossningsdepression som fångades upp direkt och där räckte det med samtal i 6 mån. Var inte rädd för att söka hjälp fina du ❤ Samtal räcker långt och skulle det behövas medicin så är det ju inte hela världen, det blir ju bättre! Kram ❤

 5. Flummig och tom

  Dom flesta människor jagar lyckan. Det finns hela tiden något som ska göras innan man kan bli lycklig; t.ex. något som ska renoveras, något som ska inhandlas, resor, bröllop, dop, husbyggen. När man gjort allt på listan så tror man att lyckan ska infinna sig, men det gör den inte. Istället känner man sig tom. Det materiella och ytliga som vi människor fyller våra liv med skapar inte lycka på djupet. Det enda jagandet gör är att distrahera och snuva oss på nuet. Min gissning.

 6. Lina

  Jag känner lika dant,.misstänker att de är höst/vinter depression. Jag har även åkt på uttmattningsyndrom & ångest och det ger i sin tur lite depression. Ja du hör det går runt och runt.. Du får tyvärr lista ut vad som funkar för dig bäst men mitt tips är att VILA, vänta ut depressionen.. låta den få vara där och inte “tvinga” kroppen att må bra utan bara vägleda kroppen och själen rätt. Jag äter inte mediciner och vill heller inte det pga olika saker. Jag tränar i lagom mängd, umgås med vänner/ familj och bsra försöker ta det lugnt. (Jag har haft depressioner ofta och i flera år och aldrig behövt ta medicin för det, utan hittat min egna medicin men var aldrig rädd för att be om medicin💕) Hoppas du hittar ett sätt för dig att ta dig ur det 💕

 7. Frida

  Bästa Elin. Så fint och starkt att vilja dela med dig om hur du mår just nu. Jag känner igen mig på pricken i det du beskriver, det där med att inte känna mig glad. I mitt fall var det att jag inte längre hade någon ”fredagskänsla” längre. Du vet den där man har när man jobbat en hel vecka och det pirrar lite extra i kroppen när man ska gå på helg. Den liksom försvann och dagarna var i princip bara att ta sig igenom oavsett om det var måndag eller lördag. Jag har inga tips tyvärr. Mitt gick över av sig självt tillslut. Så frasen ”det går över” stämde på mig.

  Dock upplevde jag att glädjen inte kom tillbaks över natt, mer liksom smög tillbaks. Så det kanske är det som gör att jag inte har några större tips, för jag vet ärligt talat inte vad som gjorde att jag fick ”fredagskänslan” tillbaks.

  Men träning, bra mat, meditation och allt det där hjälper säkert att ”snabba på”. Försök också att varje dag glädjas åt små saker. Tillslut tror jag det positiva väger över i vågskålen och man hamnar på den ljusare sidan igen.

  Kram

 8. Charlotte

  Vet precis hur du menar då jag själv just nu går igenom samma känslor. 😔Har aldrig känt så förut. Känns bara som att det är många i ens omgivning som känner detsamma?!

 9. Moa

  Hej du! Även om vi inte ser hela din vardag har jag tyckt mig se att du inte är på topp. Mina tips som får mig är att skippa telefon o sociala medier ett tag (typ scrolla instagram). Då blir jag mer i ”nuet”. Är jag stressad eller orolig gör jag listor av alla typer och slag.
  Att vara ute och få frisk luft. Kanske hitta på saker utan att kamera. Helt enkelt vara i nuet. O i början så blir man inte glad, men tilllslit växer det fram för mig. Sen såklart en bra kost (p då menar jag inte ”nyttigt” utan snarare regelbundenhet i kosten, även om man kanske inte känner sig sugen på något när man är inne i en depression)

  Sen är jag positivt inställd till medicinering när ovan alternativ inte fungerar. Själv äter jag sertralin. Känner inga bieffekter av den. För mig fungerar det helt klart! Kanske är placebo, men mig gör det inget sålänge jag mår bra 🙂

 10. Sofie

  Jag känner precis samma sak, har känt så en tid nu men hoppas att det är någon form av höst-depp, inte för att jag brukar ha det på hösten men jag har liksom du allt man kan önska sig och förstår verkligen inte varför jag mår som jag mår?!
  Kram 😘

 11. carolineangenberg
  carolineangenberg

  Ibland kan det ju vara så att man behöver mediciner, även om man inte vill. Men en bra början kan ju vara att prata med en psykolog, det finns även via videokonferens om man inte kan, vill eller får (det kan vara svårt att få tid beroende på var man bor om man bara mår “lite” dåligt), som inte alls behöver kosta så mycket. Kommer inte ihåg namnet på tjänsten just nu, men det vara 100 kr per “besök” på en tjänst jag hörde om nyligen. Jag lider själv utav depression och det är tufft, ibland mer och ibland mindre. Ta hand om dig!

 12. Pernilla

  Hej! Förstår precis hur du menar och känner likadant. Jag fick mitt första barn för snart 9 månader sedan och känner pressen över att vara superglad hela tiden men det är jag inte. Jag är ju såklart lycklig och tacksam över min son men har precis som du säger svårt att känna den där riktiga glädjen. Tror i mitt fall att det handlar mycket om sömnbrist och en del även vädret. Har inga jättebra tips men jag försöker fokusera på något jag brukar tycka är roligt (i mitt fall just nu att inreda om här hemma, till min sambos stora glädje…. 🤣) och att komma ut utomhus carje dag. Kanske hitta en ny bra serie att följa? 😊 hoppas du mår bättre snart! Kram

 13. Clara

  Hej! Jag rekommenderar att gå till en livscoach, ett av de bästa beslutet jag tagit i mitt liv. Jag lider av en destruktiv svartsjuka i mitt förhållande och valde för ca 3 veckor sen att gå till en livscoach, vart där på 2 besök och känner en sådan enorm skillnad. Att bara få gå till en person som är helt oberoende, och bara är där för att hjälpa en själv är fantastiskt!!
  Och du är såklart inte ensam i att känna såhär, tror det är väldigt många där ute som har perioder i sitt liv där man mår mindre bra.
  kram på dig. <3

 14. Nils

  Hej Elin,

  Det kan mycket väl vara så att du blivit drabbad av en depression. En lätt depression är vanligt och inget farligt men det kan dra ner livskvaliten ordentligt. Vad som avgör om du behöver hjälp eller ej är du själv. Om det påverkar dig i ditt dagliga liv och det har varit så en längre period (några veckor) så är det dags att få hjälp. Idag är det så bra att det är väldigt lätt att få hjälp vid psykisk ohälsa. Hjälp kan vara alltifrån att läsa böcker till att träffa psykolog. Det finns också många bra och informativa videor på youtube. Medicinering med SSRI (antidepressiva) är inget jag skulle rekommendera vid en lättare depression. Det är bättre att prova annat först.

  Jag är övertygad om att det kommer lösa sig. Vill du har ingående tips så får du svara så ska jag ge dig lite längre och mer personligt svar som kan hjälpa dig framåt.

  Ta hand om dig,

  Doktor Nils.

 15. Elin

  Känner igen mig så väl! Har sånna perioder jag med 😩 Men sen går det över och så är allt som vanligt igen. Tror det är viktigt att unna sig egentid under dessa perioder, en tur till gymmet, en middag med en tjejkompis osv.. 🙏

 16. Josefine

  Åh som jag känner igen mig. Har inget att vara olycklig över men ändå känns det som att gnistan är helt borta. Längtar att få stiga upp på morgonen och känna det där bubbliga, inspirerande, lyckliga. Men det är väl bara mänskligt antar jag att vi faller in i svackor. Bara det att vi alla är så duktig på att hålla upp en fasad och pratar sällan om det. Så det bästa tipset jag fått är att inte få dåligt samvete över att jag mår dåligt, utan bara försöka påminna mig om att det är okej och att det någon gång kommer gå över. För det gör det ju! Även om det inte känns så där och då. Stor kram till dig Elin!

 17. Anna-Maria

  Fick en förlossningsdepression med min första dotter. Då krävdes både antidepressiva läkemedel och psykologhjälp. Jag har aldrig varit en nedstämd person innan utan har haft en grundlycka och en positiv inställning, men en depression är en obalans och brist av vissa ämnen i kropp och hjärnan vilket många gånger måste medicineras. Jag åt medicin ca 6 månader, sen var jag helt mig själv och kände själv att jaj ville prova utan. Detta har gått toppen. Så mitt svar: träning, vara bland människor som gör dig glad, bra mat osv osv kan göra mycket MEN var inte rädd för att ta mer hjälp. Ibland räcker det med kanske en samtalskontakt och ibland behövs en period av medicin för att få balans i kroppen igen. Våga be om hjälp ❤️

 18. Nikita

  Fina du som delar med dig av sånt här! ❤️Jag tror att det viktigaste är att inte haka upp sig på ångest eller nedstämdhet utan att låta den vara, hur svårt det än låter. Hjärnan är liksom byggd för att lösa problem och därför går man och letar ständigt efter anledningen till att man mår dåligt, vilket gör att man drar ner sig ännu mer, istället för att fokusera på det som får en att må bra! Jag personligen brukar aaalltid få ångest eller bli lätt deprimerad eller få panikångest på hösten för jag är en sån person som påverkas otroligt mycket av när det blir mörkare ute. MEN även fast jag vet det här om mig själv så går jag ändå varje höst och funderar på VARFÖR jag mår dåligt och så blir jag ännu mer ledsen, för det är väl så hjärnan funkar liksom. Något jag har lärt mig iallafall är att tänka att ens tankar är som bilar som kör runt i huvudet (låter jättekonstigt haha), så när jag får en dålig eller nedstämd tanke så tänker jag ”jaha där kommer den tanken körande.. och där kör den iväg. men jag behöver inte sätta mig i den bilen och haka på den dåliga tanken!” man låter bara tankarna vara liksom och så fokuserar man på vad som gör en glad istället. Flummigt men hoppas du förstår 😂 Du är heeelt fantastisk iallafall och du är verkligen inte ensam med att må såhär, särskilt inte på hösten! Allt går över och jag hoppas att du känner dig mindre nedstämd snart❤️ stora kramar!!

 19. Matilda

  Tack för att du delar med dig, du är långt ifrån ensam om att ha den känslan! Min första tanke är att du kanske skulle prova att prata med någon. En kurator som kan hjälpa dig att sätta ord på dina känslor? Finns ju även psykologer på ex KRY som kanske kan stötta eller ge råd. Bara att prata om det som känns svårt kan hjälpa långt många gånger. Ett annat tips är d-vitamintillskott i dessa mörka tider, det kan ju även vara det som påverkar måendet. Hoppas att det vänder snart för dig och att du kan känna dig gladare!

 20. Viktoria

  Förstår precis vad du menar.
  Jag lider av depression och något som min psykoterapeut gav mig som uppgift var att prioritera 30-60 min egentid. Något jag verkligen tycker om, för min del är det ex pyssla eller bara ta ett långt bad i lugn och ro.
  Efter ca 1 vecka med lite egentid varje dag så började jag känna mig mycket gladare.
  Så mitt tips är att försök få lite egentid och gör något som får dig glad.

 21. Moa

  Det viktigaste för mig är att tänka bort ”måsten”. Det existerar inte när jag inte mår bra, snarare att jag borde göra vissa saker. Men även det kan vänta 1, 2 eller 5 dagar.

  Jag undviker att planera in grejer, även sådant som jag tycker är roligt när jag mår bra. Tar dag för dag & ser vad jag känner för.

 22. E

  Har precis som du alltid haft deppigare perioder och just nu är helt klart en sån. Funderar också på hur tusan man tar sig ur det. Blir kul att se om nån kommer med nått bra tips. Kärlek, du är grym i allt du gör <3<3

 23. Viktoria Bäckström

  Förstår precis vad du menar.
  Jag lider av depression och något som min psykoterapeut gav mig som uppgift var att prioritera 30-60 min egentid. Något jag verkligen tycker om, för min del är det ex pyssla eller bara ta ett långt bad i lugn och ro.
  Efter ca 1 vecka med lite egentid varje dag så började jag känna mig mycket gladare.
  Så mitt tips är att försök få lite egentid och gör något som får dig glad.

 24. Lisa

  Jag tror inte du ska ta så allvarligt på det Elin. Humöret och måendet går upp och ner i perioder och så måste det få vara, man kan inte vara glad 100 procent av tiden. Hur tråkigt det än låter.
  Med det sagt så vill jag absolut inte förminska ditt mående, det är skitjobbigt att inte känna sig på topp. Jag gör också det i perioder.
  Försök omge dig med personer, aktiviteter och saker som gör dig glad och skala ner på det som du märker gör dig ledsen.
  Sist jag hade en sån där period så kom jag faktiskt fram till att jag hade en vän som gjorde mig nedstämd, nu träffas vi inte lika ofta. Hon var aldrig elak, tvärtom, men pratade om saker som gjorde att jag ifrågasatte mitt liv och det gjorde mig sjukt ledsen efter att jag träffat henne. Omgivningen gör mer än vad man tror 🙂

  Oj vad långt det blev. Håll ut det blir bättre!

  Kram Lisa

 25. Viktoria

  Fina fina Elin! Jag är just i samma period själv just nu, när allt känns jobbigt och ingen glädje finns! Här kommer det ett tip

  Tappa upp ett varmt bad
  Lägg en ansiktsmask och koka en kopp te!
  Lyssna på en podd du tycker om!
  Hoppas snart att du mår bättre! Många kramar ❤️

 26. Viktoria

  Fina Elin! Har just den perioden jag me,
  Försök och ha lite tid för dig själv, till exempel

  Tappa upp ett varmt bad!
  Lägg en ansiktsmask och en kopp te!
  Lyssna på en podd som du tycker om!
  hoppas det blir bättre snart för dig kram ❤️

 27. Jessica

  Hej,
  Det bästa man kan göra är att söka hjälp. Ringa sin vårdcentral och få någon att prata med.. Det kan räcka med ett eller två samtal så känns det bättre. Du kan få strategier slm hjälper dig igenom den där känslan av att ”du inte vet varför du mår dåligt”.
  Jag talar av erfarenhet då jag just nu själv genomgår en depression efter min förlossning. Jag har världens bästa bebis och ändå är jag ledsen och nedstämd och jag går runt med panikkänslor för att jag mår dåligt och inte ”vet” varför. En depression kan utlösas av både negativa och positiva livshändelser. Har du mått dåligt varje dag i över två veckor så rekommenderar dem att man söker någon hjälp. Och det behöver inte betyda medicin, i mitt fall är de bara psykologkontakt 😊
  Lycka till och tack för ett bra ärligt inlägg!

 28. Jessica

  Hej,
  Det bästa man kan göra är att söka hjälp. Ringa sin vårdcentral och få någon att prata med.. Det kan räcka med ett eller två samtal så känns det bättre. Du kan få strategier slm hjälper dig igenom den där känslan av att ”du inte vet varför du mår dåligt”.
  Jag talar av erfarenhet då jag just nu själv genomgår en depression efter min förlossning. Jag har världens bästa bebis och ändå är jag ledsen och nedstämd och jag går runt med panikkänslor för att jag mår dåligt och inte ”vet” varför. En depression kan utlösas av både negativa och positiva livshändelser. Har du mått dåligt varje dag i över två veckor så rekommenderar dem att man söker någon hjälp. Och det behöver inte betyda medicin, i mitt fall är de bara psykologkontakt 😊
  Lycka till och tro på att det kommer släppa!

 29. Rebecka W

  Hej Elin! Vad bra att du skriver detta inlägg och upplyser om att psykisk ohälsa kan förekomma när som helst i livet och även om man tycks ha allt som går att önska.
  Jag är sjukskriven för utmattningsdepression men har levt med episoder av mellansvåra depressioner genom hela livet. Av min erfarenhet så kan man såklart vända sig till medicinering, vilken man i vissa fall även bör göra. Jag har provat mediciner, men för mig har det varit bättre att försöka knyta an till mina känslor, visa förståelse för mig själv och framförallt vara snäll mot mig själv. Ibland mår man dåligt, och det är okej. Ibland känner man inte igen sig själv och det är okej.
  Och när livet går för fort, även om man har “allt” så kan det ändå vara svårt för måendet att hänga med. För mig var nyckeln att tillåta sig att må sämre, men också ta flera, kortare stunder med mindfulness för att förankra mig i nuet. Dessutom är detta fasansfulla halvår med urdålig solljus inte till någon fördel när det gäller oförklarligt sämre mående. Skickar dig en varm kram, du är inte ensam om att må såhär och se till att ta hant om dig ❤

 30. Myh

  Det är ju såklart supersvårt att komma med tips, för allt fungerar ju inte för alla. Men jag kan bara berätta vad som fungerade för mig när jag mådde dåligt. Kan inte säga att det jag hade var depression, men känner igen mig i hur du beskriver ditt mående.
  Jag vet, personligen, att jag mår bättre av att träna och röra på mig. Så jag fokuserade mycket på det för det fick mig att må bra kroppsligt. Sen funderade jag mycket på vad som faktiskt verkligen gav mig något positivt i livet. Det var innan barn så det jag kom fram till var att jag fick ut mycket positivt av vissa av mina närmaste vänner. Så jag spenderade mycket tid med dem och pratade mycket. Jag har underbara vänner som är bra på att lyssna och ibland är det bra att bara få prata om allt. Man kanske inte får en lösning men ibland kommer man en bit på vägen genom att bara prata. Jag unnade mig själv att vara spontan och göra det jag kände för. (Lättare då eftersom jag inte hade barn då). Tänker att mitt stora tips nog ändå är att lyssna på magkänslan, gör saker som får dig att må bra, släpp onödiga måsten ibland och släpp tankarna på vad andra tycker och tänker. Hoppas du får må bättre snart! ❤️

 31. S

  Hej!
  Fint att du delar med dig. Tycker det är så många som mår dåligt men få som vågar prata om det. Jag menar de är ju högst otroligt om ngn går igenom livet utan en svacka.

  Mitt bästa tips är att prata med ngn. Ring VC och börja där. Säg att du varit nedstämd en längre tid och vill ha tid med kurator ( el dylikt, vad som finns på er VC). Svårare än så är det inte även om jag kan förstå att första steget känns svårt ibland för vissa. Ibland kan det vara kö och väntetid så ring så fort du kan du får sannolikt ändå inte komma på direkten. Jag har själv gått och pratat i perioder och det är det BÄST jag gjort och jag rekommenderar alla det!

  Sen funderar jag på det där med att ”de spritter i hela kroppen” av glädje….hm…vet inte om det är ngt som man känner så ofta? Eller? Inte jag iaf. Men jag kanske inte heller är den gladaste jag just nu heller så jag kanske är fel person? 😉

  Vet inte hur era barn sover nattetid men annars är ju sömnbrist något man kan i längden bli väldigt nedstämd av. I övrigt har jag läst att småbarnsföräldrar är de som är typ ”olyckligast” och inte för att vi inte vill ha våra barn haha utan kanske mer för man är tyngd och pressad av ansvaret eller så.

  Hoppas du snart kan må lite bättre och testa att snacka med ngn bra och se om de benar ut saker och ring. Du har ju inget att förlora.
  Kramar <3

 32. Madeleine

  Hej fina! Jag har känt precis som dig ett tag & jag började med att varje kväll innan jag somnade säga eller tänka 3 saker jag är tacksam över. Jag tror man ofta glömmer i stressen vad man faktiskt har.
  Även att varje morgon ta en minut och tänka på hur mår jag i kroppen och försöka känna signaler hur jag mår.

  Resten kan jag inte ge något tips för men jag hoppas väldigt snart du mår bättre. ♥️ Kram

 33. Sandy

  Känner precis som du! Det var som att läsa din text skriven om mig! Jag är också lycklig, har allt jag önskat i livet, min familj och allt vad det innebär men ändå är jag inte glad. Kan inte heller sätta ord på vad exakt det är som får mig att känna såhär, känner mig väldigt ofta deppig och less på vardagen. All kärlek till dig ❤️😕

 34. Malin

  Åh jag känner precis som du beskriver, men har haft svårt att sätta ord på det. Jag vet inte riktigt vad jag ska göra för att få det att vända.. önskar man bara kunde trycka på en knapp så försvann det.

 35. Sandra

  Kram till dig ❤️ Jag vet hur det känns. Har också sådana känslor till och från hela mitt liv känns det som. Oftast kommer det på vintern när mörket är konstant och livet bara rullar på.., Det jag försöker göra är att försöka acceptera det, träna, äta gott, vila och umgås med familjen ❤️Ibland har jag även gått och pratat med någon. Hoppas att det snart vänder.

  Tack för en inspirerande blogg och youtube kanal. Keep up the Good work! Kram till dig!

 36. Sara

  Finaste Elin!
  Jag har haft det exakt såhär senaste månaderna. Det gick så långt att jag låg och bara grät om kvällarna utan direkt anledning. Kände mig deprimerad.
  Jag har nu börjat gå hos en psykolog.
  Det första hon sa var “Har du kollat din sköldkörtel??”. Det är väldigt vanligt bland kvinnor att sköldkörteln hamnar i obalans vilket kan ge hormonrubbningar och att man känner sig nedstämd och har svårt att känna lycka.
  Här om dagen var två läkare med på nyhetsmorgon och pratade om just det här.
  Kram

 37. Caroline

  Du är verkligen inte ensam! Och det är ju extra vanligt att känna såhär på vinterhalvåret. Äter du d-vitamin? Någon som förändrat mångas liv är träning! Behöver inte vara någon ”hårdträning” utan bara att röra på sig, minst 20min om dagen! Hoppas du känner glädjen lika starkt som lyckan i livet snart igen!

 38. Jeanette

  Kolla upp brist på d vitamin och bloddepåer (inte vanliga stick i fingret blodvärde). Kände precis som du och hade brist på båda. Efter 2 v med kosttillskott så blev jag glad igen

 39. Viktoria

  Tråkigt att du mår dåligt. Lägg all renovering åt sidan nu och njut av julen. Jag är säker på att du tar dig ur detta. Kram!🤗🤗

 40. Hanna Zetterström

  Hej Elin.
  Har haft perioder med utmattningsdepression.
  Har via min vårdcentral fått gå på medicinsk yoga.
  Det är så härlig. En blandning av meditation, mindfullnes och yoga.
  Annars tycker jag att jag mår gott av dagsljus och vara ute i skogen.
  Jag har märkt att ju äldre jag blir desto sämre mår jag av vintermörkret. Har för mig att du nämnt i dina vloggar att du är “väderkänslig” och det är jag med.
  Ta hand om dig!!
  Kram från Hanna

 41. Mikaela

  Vad tråkigt att läsa men jag förstår vad du menar.Jag känner likadant.Vet knappt när jag skrattade ordentligt sist.Men jag har det kämpigt just nu pga hälsan.Mitt tips är att gå och prata med någon utomstående.Det hjälper verkligen.Du kan få perspektiv på saker och ting eller bara få ventilera.Tror alla har behov av det men inte alla som vågar eller vill söka hjälp.Va rädd om dig! ❤️

 42. Andrea

  Jag har varit deprimerad förr och håller dessvärre på att gå in i ytterligare en depression nu, tror jag. Dessutom lider jag av ganska grov ångest för jämnan. Det jag upplever hjälper mot just depressionssymtom är framförallt träning, att boka in saker man längtar till, promenera och någorlunda bra kost. Är man nedstämd en längre period tror jag att det är viktigt att söka professionell hjälp.

Annons
stats