Inför förskolestarten | elinkungsman
elinkungsman

elinkungsman

Annons

Inför förskolestarten

Det är många småttingar som ska börja på förskolan nu till hösten och jag tänkte ge er mina bästa tips på vad vi haft med i Alfons förskolelåda😉.

 

KLÄDER:

Vi brukar ha runt 3 ombyten. 3 byxor, 3 överdelar och lite strumpor.

När det kommer till kläder tycker jag att det är viktigt att tänka på att barnen ska kunna röra sig obehindrat och att man inte har luvor på tröjan(risk för att fastna) eller andra onödiga detaljer som kan förhindra “säker” lek eller vad man ska säga.

Anledningen till att vi gärna har tre ombyten liggandes på förskolan är för att man ibland är stressad vid lämning och då är det lätt att glömma packa med det där extra ombytet,då är det skönt att ha lite backup.

Kläderna blir med STOR sannolikhet smutsiga så ta inte med de kläder som du är mest rädd om.Det är allt från sylt/matfläckar till lera/sand.

 

 

YTTERKLÄDER:

Höst/vinter:

Regnkläder. (+ regnhatt).

Två olika sorters gummistövlar( ett par fodrade &  ett par ofodrade) gärna med räfflade sulor.

En tunn mössa och en tjockare mössa.

En varm vinteroverall. (eventuellt skaljacka och byxa, jag skriver eventuellt då det i vårt fall aldrig kom till användning då vädret gick från relativt varm höst till superkall vinter).

Fodrade vinterkängor med högt skaft.

Vantar och då gärna vantar som tål väta. En bra vantuppsättning är fingervantar,galonvantar och ett par fodrade vintervantar.

Halsduk som är som en polokrage, de är kanon då de sitter nära inpå kroppen och värmer men risken att fastna är mindre än med vanliga halsdukar.

Vindfleece. Jag ÄLSKAR Polarn och pyrets utbud och vindfleecen är ett av mina måste köp till förskolan faktiskt. De tål lite väta, de tål vind och går därför även att använda som en vanlig jacka.

Strumpor med halkskydd och även ullstrumpor de är kanon till uteleken. De värmer men släpper igenom fukt.

 

Vår/sommar:

Vattentäta springskor/sandaler med karrborre.

Keps/solhatt.

Regnkläder (+ regnhatt).

 

Övrigt;

Egen snuttefilt/napp(om barnet tar napp).

Skön åkpåse om barnet sover ute i vagn.

 

Vindfleece //regnjacka // regnbyxor //tunn ullmössa //polohalsduk //randig ofodrad stövel //mjukisbyxor 2pack // långärmad tshirt 3 pack // regnvantar // fingervantar/handskar //

 

Vattentäta springskor är kanon till våren/tidig höst.

 

Skalkläder och fingervantar har kommit till användning hemma men tyvärr inte på föris då de antingen använt regnkläderna eller overallen;)

 

 

 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
elinkungsman

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Amanda

  Tack för listan fina du! Det är inte dags för Noomi än att börja på förskolan men jag ska skriva ner så man har det på print när det väl är dags ☺😘

  1. elinkungsman
   elinkungsman

   Åh inga problem! Sen hittar ni säkert fler saker ni behöver/saker ni kan ta bort när ni väl börjar då det är så olika med väder från år till år och även beroende på vart i Sverige man bor;) kram!!

Annons
stats