elinkungsman

elinkungsman

Hur vågar man tro på sig själv jobbmässigt?

Jag är själv i jobbsökarstadiet och tänker ofta på dig när det kommer till jobb. Både självkänsla och självförtroende är i botten när det kommer till jobb, jag vågar knappt söka jobb för att jag inte tror att jag kommer klara av det. Du har ju sagt flera gånger att du gillar att jobba och du verkar ha bra självförtroende när det kommer till den biten. Har du tips till en vilsen ung själ som är i början av sitt arbetsliv? Hur slappnar jag av och vågar lita på att jag kommer göra ett bra jobb? Hur hanterar man osäkerheten som det innebär att vara på en ny arbetsplats och inte kunna arbetsuppifterna? Tack för SÅ SÅ bra Youtube-videor (och blogg såklart)! Kram!

 

Svar: Först och främst, tack snälla för fina ord om mina medier det värmer och gör mig så himla glad, tack snälla!

Men nu över till din fråga!

När det kommer till att bygga upp ett självförtroende arbetsmässigt skulle jag säga att det handlar om att samla på sig erfarenhet.. Var inte rädd för att du inte kan arbetsuppgifterna det kommer du att lära dig på plats ,precis som alla andra gjort före dig;) bli inte skrämd av alla fina ord i annonserna oavsett så lär man sig jobbet PÅ jobbet om man inte ska bli läkare dvs.

Det är så lätt att glömma när man är ny på en arbetsplats att alla andra faktiskt också har varit nya på jobbet en gång i tiden .Ingen börjar sin anställning med att vara bäst på det från start man lär sig alltid något nytt oavsett hur länge man varit på en arbetsplats, man blir liksom aldrig fullärd. Du kommer klara det galant! Så länge du har viljan och trivs på arbetsplatsen.

Var inte rädd för att göra misstag, jag skulle vilja påstå att misstagen är mycket viktigare än framgångarna i en karriär eftersom det är DEM som påverkar -och lär oss allra mest, det är även dem som kommer leda dig till det jobb som passar just DIG.

Hur vet man om man passar som en säljare om man aldrig provat? Och hur vet man att man absolut inte vill jobba med försäljning om man aldrig provat?

Jag känner mig så trygg där jag är idag för ATT mina tidigare anställningar lärt mig VEM jag är arbetsmässigt. För 10år sen skulle jag aldrig gissat att jag skulle jobba med det jag gör just nu tex;).

 

Sen är det en stor fördel om man trivs på arbetsplatsen , kollegorna gör SÅ mycket så var inte rädd för att söka jobb som tex McDonalds då det är vad jag hört en otroligt lärorik och rolig arbetsplats även om det är stressigt.

Min första riktiga tillsvidare anställning var faktiskt. på Subway och det som är så bra med den typen av jobb är att de ofta ger unga personer möjlighet att utvecklas och att växa i sin roll, otroligt nyttigt inför nästa jobb och för den arbetsmässiga självkänslan.

Nu vet jag ju inte VAD för jobb du söker eller om du gått någon högskoleutbildning? Men oavsett så våga söka allt möjligt och våga tro på dig själv och din förmåga!

Ett arbetsteam skulle inte fungera bra om det inte bestod av en variation av personer med olika styrkor och egenskaper, kom ihåg det!

 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
elinkungsman

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats