elinkungsman

elinkungsman

Hej och hå..

..livet rullar på;).

Ibland lite för fort. Jag känner rätt ofta att dygnets 24 timmar inte räcker till och det är ett ständigt prioriterande. Det är något som ger mig en hel del ångest faktiskt, att inte kunna vara överallt på samma gång trots att jag VET att det är omöjligt så är det så jobbigt att behöva prioritera bort något.

 

Prioriteringslistan för mina sociala medier ser iallafall ut såhär:

*få ut vloggar till er på utsatta datum.

*försöka svara på frågor där jag får dem(inte alltid lätt att hinna med då det är så rörigt i alla inkorgar)

*instagram (storys eller inlägg)

*bloggen

*och sist samarbeten

 

Ni kanske tycker att det är en konstig prioriteringslista att ha samarbeten som genererar pengar sist på listan men jag får så otroligt mycket förfrågningar där man vill att jag ska jobba gratis…

Ja, ni hörde rätt och det sållar jag faktiskt bort. Det är allt från att företag vill att jag ska köpa kundens produkter för 50% av priset med uppmaning att jag dessutom ska göra ett omfattande reklamsamarbete utan annan betalning till att jag ska få 500kr före skatt i ersättning för 5st instagrambilder och gud vet vad.

Jag har märkt att dessa erbjudanden ofta kommer ifrån “ombud/mellanhänder” (dessa erbjudanden kommer INTE från mitt nätverk United screens bör tilläggas utan från andra nätverk) vilket får mig att fundera på om ombudet fått ett helt annat pris av kund som de sedan tar pengar ifrån och erbjuder den sociala medieprofilen en betydligt lägre summa? för i många fall har det handlat om stora välkända företag.

Jag känner att jag ,som inte har detta som min primära inkomst, vågar lyfta det till ytan och jag hoppas att ni andra mindre medieprofiler vågar sätta motkrav för ert varumärke är värt mycket mer än så och stora företag har råd att betala för sin reklam och har oftast det undansatt i sin budget.

Jag gör reklam rätt sällan och när jag väl gör det vill jag inte överösa er med poster, när det kommer till reklam är lagom bäst enligt mig. Det är få sociala medieprofiler jag ser upp till när det kommer till samarbeten men Helen Torsgården är helt klart min största inspirationskälla. Jag tycker hon gör det både trovärdigt och genuint. jag brukar tänka,

“Har Helen gjort detta samarbete känner jag mig också trygg med att tacka ja till det;).”.

 

Jag vet egentligen inte varför jag delar med mig av detta mer än att jag vill att ni ska veta att jag tackar NEJ oftare än jag tackar JA till samarbeten och det tror jag att de allra flesta influencers gör<3.

 

I övrigt mår vi alla bra, nya jobbet är så otroligt roligt även om det är MYCKET att lära sig på kort tid så stormtrivs jag. Sommaren står runt hörnet och jag längtar efter allt som den har att erbjuda!

Jag hoppas ni alla mår bra och att ni snart får gå på lite semester och bara njuta av livet!

Stor kram!

 

 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
elinkungsman

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Marie-Louise Larsson

  Hej Elin! Tycker du är verkligen duktig som lyckas få ut vloggarna fast du jobbar mm. Vet inte om jag skulle klara det, men jag är så glad att du får det för jag kollar på dem så fort jag kan o gärna flera gånger hihi. Tycker du är värd bra betalt för samarbeten för förutom den tid du lägger ner på vloggarna så är du väldigt duktig på att presentera produkter o sånt! Förstår om du inte vill svara på detta men om du vill skriva ungefär vad du brukar få i ett samarbete, ingen exakt summa behövs. Känns som om inte många pratar om det, fast det har blivit mer och mer o jag tycker inte det är “fel” att tala om vad man tjänar, får för samarbete mm. Vare sig det är dåligt eller bra. Synd det ska vara lite tabu. Jag förstår som sagt om du inte vill säga nåt! Vi har oxå en passat, exakt lika årsmodell o färg vi har dock inte alltrack för det blev för dyrt tyckte min sambo! 😯Håller med dig med eukalyptus, de är snygga o håller bra! Sen var det lite lustigt för 2 veckor sen stod jag o peka på pioner till min sambo att jag hinta att han kunde ge mig såna haha. Aldrig köpt såna av nån anledning men har fått upp ögonen för dem nu de är så fina!ha det så bra stor kram till er❤

  1. elinkungsman
   elinkungsman

   Åh tack snälla Marie-Louise! Det är mycket just nu faktiskt och jag försöker verkligen hinna med men vissa saker hamnar efter såsom bloggen tex;). Jag tänkte spara det och eventuellt prata lite mer om det i någon vlogg framöver men i mitt fall pendlar det beroende på omfattningen av samarbetet<3.
   och ja pioner är såå fina, får se hur länge de håller sig fina bara hehe! stor kram!

 2. Erika

  Jag har verkligen inga stora socialamedier över huvud taget men får ändå dessa förfrågningar om att köpa en vara för 50% och sen göra reklam på insta 😅🙈 Har öppen profil så kan ju vara därför. Vill inte göra den privat heller då hashtags gör så att jag får kontakt med familjer med barn som har samma funktionsnedsättning som mitt 😊 Tråkigt för er som faktiskt jobbar med socialamedier tycker jag, så länge folk accepterar skambud så kommer företag köra på det 🙁

stats