Djurtestat smink- Hur tänker jag? | elinkungsman
elinkungsman

elinkungsman

Annons

Djurtestat smink- Hur tänker jag?

Hej, jag har en fråga till dig, när du köper smink eller produkter överlag. Brukar du då kolla om de är testade på djur osv? eller köper du det du vill ha bara? Hoppas du förstår min fråga. Kram

 

Svar:

Hej! Det snabba och ärliga svaret är , nej jag kollar inte upp om de produkter jag köper är testade på djur. Iallafall inte i första steget. Om jag hittar något jag verkligen vill ha/ testa så köper jag det om det inte finns en likadan produkt som inte är testad på djur. Det som är lite förvånande är att det ändå är så pass MÅNGA stora sminkmärken som fortfarande testar på djur..Om jag ska vara ärlig så vet jag inte riktigt hur det fungerar, testar de enbart produkterna på djur när de tar fram dem eller gör de kontinuerliga tester av redan befintliga konsistenser/produkter :S ?

Nu spelar det egentligen ingen roll, har det en gång testats på djur så är det ju illa nog. Nu när du skrev din kommentar kollade jag faktiskt upp vilka märken som fortfarande testar sina produkter på djur och jag blev förvånad över många av de märken som kom upp.. många av dem är nämligen mina favoritmärken sen länge vad gäller både smink och andra produkter… jag har smink sen tidigare från Benefit , Loreal, Mac, Estee Lauder, min deo (kan typ inte ha någon annan, alla andra kliar) är från Clinique osv osv..:*(.

Jag köper dock ytterst sällan smink så det är väl det enda positiva i det hela… jag har liksom mina favoritprodukter som jag använder dagligen och sen är jag dumt nog, väldigt lat när det kommer till att googla fram likvärdiga eller nya produkter MEN eftersom din kommentar fick mig att börja googla så hittade jag sidan jag länkar till i bildkällan, där har personen som driver sidan tipsat om likvärdiga märken och produkter hos andra märken. Tex tipsas det om NYX och Wet n wilds läppstift istället för MACs läppstift vilket är något för mig, jag älskar nämligen MACs läppstift då de har så unika och fina nyanser men hittar jag några likvärdiga hos tex NYX är det ju bara bra då de utöver att de inte testas på djur dessutom är billigare.

 

Har ni några bra tips på sminkprodukter som är era favoriter som INTE är testade på djur?Dela hemskt gärna med er:)

 

Bildkälla: här.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
elinkungsman

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Elin

  Vad bra att du tar upp detta ämnet, superviktigt! Jag kan tyvärr inte tipsa om något smink då jag ej använder det. Däremot kan jag varmt rekommendera ACOs hudvårdsserie, fungerar jättebra för min hy! Om du vill läsa mer så tipsar jag om denna sidan, längst ner på sidan kan du trycka dig vidare till mer artiklar: https://www.djurensratt.se/djurforsok. Kram<3

  1. elinkungsman
   elinkungsman

   Åh tack snälla för informationslänk och tips på hudvårdsserie, just hudvård har jag som ej är djurtestat men tänker på lotion eventuellt deo osv, kan ju vara bra att byta ut<3! stor kram

Annons
stats