Det här med barn och mat.. | elinkungsman
elinkungsman

elinkungsman

Annons

Det här med barn och mat..

Tack för en underbar youtube kanal först och främst! Ni har vart på min tv den senaste månaden, helt underbara och jag kan inte sluta kolla 🙈
Skulle behövs lite tips på bra barnmat, alltså som går snabbt och smidigt att laga i ordning när vi vuxna inte behöver äta 😄 min fantasi är verkligen kass och jag själv kan leva på pasta 5 dagar i veckan 😉

 

Svar:

Åh tack snälla Frida, vad roligt att höra att vloggarna får rulla på din tv hehe!;) <3

Alltså det här med barnmat, jag önskar att jag var bra på att hitta på fiffiga och goda recept men jag brukar helt ärligt bara köra på det som barnen tycker är gott och varva med lite olika grytor. Att göra storkoksgrytor på helgerna och sedan frysa in i matlådor/potioner är ett bra tips för att det på vardagarna ska gå smidigare med middagen för de små. Men i vårt hem blir det mycket spaghetti och köttfärssås, korv och makaroner, morotslasange med linser, potatisbullar, pannkakor, raggmunkar osv. Ja gammal hederlig snabbhusmanskost;) de barnen gillar helt enkelt. Sen försöker vi varva det med grytor fullproppade med grönsaker och kött. Kycklinggrytor och köttgrytor med potatis eller ris brukar fungera.
Sen brukar vi även köpa hem de grönsaker ungarna gillar och det är typ ärtor och röd paprika och massor med frukt.
Jag tror på att försöka erbjuda så mycket olika mat som möjligt men att ändå försöka följa vad barnet faktiskt tycker om att äta också. Jag undviker konflikter som har med mat att göra i den mån jag kan men såklart även erbjuda ALL mat. Det viktigaste för mig är att barnen äter, typ så <3.

 

Har ni några bra recept på mat som går hem hos era små, dela hemskt gärna med er!! <3

 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
elinkungsman

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
Annons
stats