elinkungsman

elinkungsman

Att få barn tätt

 

Jag har varit tvåbarnsmamma i lite mer än 1 år nu och tänkte skriva om mina känslor,tankar och “erfarenheter”.

Jag vet att det absolut inte är lika för alla och de känslor jag har kanske inte alls infinner sig hos en annan tvåbarnsmamma/pappa. Vi är alla olika individer både mammor,pappor och barn så min erfarenhet av tvåbarnslivet behöver inte alls stämma överens med någon annans❤.

 

Graviditet tätt inpå:

Jag ska vara ärlig, graviditet är inget jag har njutit av någon av gångerna egentligen. Min kropp har verkligen kämpat med foglossningsbesvär, ryggvärk och ledvärk. Jag har efter graviditet nummer två haft väldigt ont i min rygg och det har varit en resa att komma tillbaka till en vardag där jag känner mig stark och okej i kroppen.

Utseendemässigt syns inte mina graviditeter speciellt mycket (nåväl brösten hänger och rumpmusklerna är totalt borta) men på insidan känner jag mig sliten och kommer inte vilja gå igenom en till graviditet som det känns just nu. Mina leder knäcker och värker och jag har en tid med rehabträning framför mig innan jag på allvar kan bygga muskler igen och träna på samma nivå som jag gjorde innan mina graviditeter.

Det enda jag verkligen har njutit av under mina graviditeter är den där stunden på kvällen när man låg nerbäddad i soffan och fick känna bebisen röra sig. Buffande,knuffade och sparkande. Det är en sån obeskrivlig känsla och det är så himla mysigt!

Oktober 2015, cirka 2-3 veckor innan Alfons kom till världen.

 

Omställningen:

För mig var det en rätt stor omställning att bli tvåbarnsmamma. Byta blöja, amma och ta hand om barn var jag ju redan inkörd på så den biten var det absolut inga problem med MEN att känna sig otillräcklig tyckte jag var extremt jobbigt. Jag kan fortfarande känna att jag inte räcker till när jag är ensam med barnen även om jag vet att de inte dör av att vänta en stund innan de får uppmärksamhet så gör det ont.

De är många gånger jag önskar att jag hade två extra armar/händer. men man får det att fungera. Vi människor är ju grymma på att anpassa oss och ingenting är ju omöjligt;).

 

Allting tar lite extra lång tid med två barn och det är bökigare att åka iväg ensam med två småbarn mot ett. Speciellt om man har barn nära i ålder. En 2,5 åring springer gärna runt och kräver ett extra öga likaså en 1 åring så att åka iväg på stan ensam med mina två skulle jag faktiskt aldrig göra, inte som det ser ut just nu;). kanske när de är äldre.

En annan sak som blivit mer bökigt eller som känns mer bökigt är att få till ensam/egentid. ofta tar vi varsitt barn och när vi inte gör det så blir jag alltid lite stressad, jag vill liksom hem och hjälpa till för jag vet hur tufft det kan vara att vara ensam med två små och det är mycket lättare att tillgodose deras behov mer rättvist när vi är två.

Jag är väl en riktigt hönsmamma på det sättet haha!

 

Det här med nattningarna… det kanske är totalt smärtfritt för andra tvåbarnsföräldrar men för oss har det ibland varit bökigt. På dagarna sover de om varandra och på kvällarna tar vi varsitt barn eller nattar dem i omgångar. När barnen somnat har vi under lång tid varit så trötta att vi somnat i soffan framför en film. Vår mystid har blivit väldigt mycket mindre men börjar bli bättre nu<3 vi ser ett ljus i tunneln haha!;)

 

Vad är det bästa med att vara tvåbarnsmamma/ få barn tätt?

Det absolut bästa med att få barn tätt tycker jag är att man tidigt ser att barnen anpassar sig efter att vara just två. De “tvingas” lära sig att dela med sig och ta hänsyn till andra och att de får ett syskon som de kan ha roligt med på “samma nivå” eller vad man ska säga. Malve och Alfons kan redan nu busa och skratta ihop och det är så himla härligt att se! Tänk när de är 5 respektive 6 år då kommer deras åldersskillnad knappt vara märkbar.

Att se ett syskonband växa fram är så himla fint och syskon är ju något man har kvar genom hela livet. Vi föräldrar (ska ju) dö före våra barn men syskonen har man ofta kvar längre<3. Det värmer mitt hjärta något enormt när barnen gosar och leker och gör även ont när de “bråkar” haha!

 

 

 

 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
elinkungsman

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Emma

  Jag fick också mina barn tätt, det skiljer 20 månader mellan dom, och idag är dom bästa vänner eller dom har alltid varit bästa vänner och det e så kul att se deras enorma kärlek till varandra.
  Jag ångrar inte att det vart tätt mellan dom, då dom kommer ha så kul med varandra livet ut.

  1. elinkungsman
   elinkungsman

   Åh så himla roligt att höra! det är det jag hoppas att mina barn också blir och jag tror verkligen de kommer ha så roligt genom livet<3 jag tänker bara på alla familjesemestrar där de har varandra att leka med, bara en sån sak<3 kram

stats