10 snabba! | elinkungsman
elinkungsman

elinkungsman

Annons

10 snabba!

Låt du spelat mycket det senaste?

Justin Beiber- Friends. Jag  älskar den låten och har en “ny”funnen  kärlek till den för tillfället.

 

Maträtt du har ätit mycket det senaste?

Kycklingsallad i MÄNGDER. Vi har en pizzeria en bit ifrån oss som gör en sån sjukt god kycklingsallad där de steker kycklingen  i någon krydda innan den adderas till salladen, så gott!

 

Serie/tvprogram du tittat på det senaste?

Vi har precis börjat se The Handsmaids tale och den verkar lovande. Den är lite seg men jag har ändå fastnat då handlingen är så pass gripande. Vad gäller tvprogram så tittar vi just nu på Bondeparet, Idol, Wahlgrens värld(älskar!) och Love island.

 

Något som gör mig glad?

Att jag klarade uppkörningen.. Alltså LYCKAN! Det kändes som en stor sten lättade från mitt bröst.

 

Något som har stört mig det senaste?

Oj oj det är SÅ mycket haha! Nej men det är en del faktiskt. Jag har stört mig nå enormt på alla som inte blinkar ut i rondeller eller som kör typ 60 i accelerationsfältet i hundra år.. haha. Sen är jag lite störd på att förskolan inte låter Alfons vara vaken på dagarna trots att vi bett dem låta honom vara det.. Nu kan det ju vara så att han faktiskt BEHÖVER sova och då ska han självklart få göra det men det känns inte som att de typ har försökt att låta honom få vara vaken.. eller så har det blivit något missförstånd mellan oss och pedagogerna..

Jag vet att fler har haft problem med det här på andra förskolor också? eller så är det vi föräldrar som inte förstått hur påfrestande det är att vara på förskolan mot att vara hemma och antar att barnet klarar sig utan dagsvilan eftersom de gör det hemma? vad vet jag..

Äsch vi får se hur de gör när Malve inskolas( A & M kommer nämligen att gå i samma grupp ett tag).. då kommer vi ju få se om han är jätte trött efter lunch och om dagsvilan verkligen är nödvändig för honom.

 

Materiellt vill ha?

En fin matta och lite nya fina tavlor.

 

Fundering som uppkommit nyligen?

Hur mycket vatten vi faktiskt förbrukar här hemma och överlag i Sverige/världen. Vi såg ett dokumentäravsnitt från serien Explained på Netflix där de pratade om det “nya” hotet, nämligen vattenbrist. Det är flera städer som når punkten där vattnet tagit slut.. hur sjukt och framför allt läskigt är inte det! Kapstaden var den första staden i världen som närmade sig “Day Zero”  men lyckats skjuta upp det genom att minska sin vattenförbrukning drastiskt.

Huvva det är läskigt hur verkligt klimatförändringarna blir när naturresurser vi tidigare trott varit oändliga börjar ta slut eller försvinna. Vatten är ju dessutom LIVSVIKTIGT utan det dör vi. Rekommenderar starkt att kolla in Explained då de tar upp viktiga och intressanta ämnen i korta 20-30 minuters avsnitt.

 

Något jag lärt mig nyligen?

Att ättika kan fräscha upp en tvättmaskin ordentligt. Det är flera som tipsat om detta efter att jag i senaste vloggen nämnde att kläderna ibland luktar unket när de legat i tvättmaskinen ett tag. Ättika verkar vara ett riktigt mirakelmedel som fungerar till att ta bort allt från kattkisslukt till att göra rent diverse utrymmen.

 

Något jag ser fram mot?

Att få göra mitt nästa teoriprov.. förstå om (nej :NÄR ) jag klarar det då har jag mitt körkort! det känns nästan lite overkligt!

 

Hur ser det ut med hälsan?

Nej fy jag får ångest när jag tänker på hur jag har behandlat min kropp det senaste året.. När mitt körkort är taget ska jag ta tag i träning och kost på ALLVAR. Då finns det inga ursäkter!

 

En bild från den varmaste sommaren jag upplevt (eller iallafall minns) i Sverige. Det är härligt med den här typen av sommar men också läskigt då det känns som att allt bara eskalerar på väldigt kort tid.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
elinkungsman

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Sofia

  Graaaaaattis till uppkörningen!!!!!🤗😍😍 och vem missar INTE första teoriprovet 😂 jag gjorde de, och i princip ALLA jag känner. Kör hårt nästa gång, o om inte de funkar gör du de bara tills du blir godkänd🤷‍♀️ Du är grym!!💃 kraaam!

 2. Hanna

  Läste på Gabriella Joss blogg att hon hade samma problem på sin sons förskola. Jag jobbar själv på förskola och blir verkligen förvånad när jag läser det här då samverkan mellan förskola och hem är oerhört viktig. På förskolan där jag arbetar, på avdelningen för de yngsta barnen sover de i ett separat rum och de som har “vaken vila” är i ett annat rum och läser böcker och gör lugnare aktiviteter. På de äldre avdelningarna är de flesta barnen vakna och de barn som behöver sova får absolut sova. Det är inga konstigheter om en förälder kommer och berättar hur barnet ska sova, vissa får sova tills de vaknar, vissa får bara sova 45min och vissa ska vara vakna. Visst kan det vara kämpigt i början med övergången från att sova till att vara vaken men det går över efter en tid. Så stå på er till personalen. ❤ Kram

  1. elinkungsman
   elinkungsman

   Åh ja jag såg det! I vårt fall tror jag nog ändå någonstans att vi inte varit tillräckligt tydliga med förskolan. Vi har sagt att han behöver inte sova på dagarna och att de kan låta honom vara vaken om han klarar av det.. det kan ju vara så att de tolkat det som att de ska prova natta honom och om han inte somnar så får han vara vaken. Det bästa är ju i det läget att inte lägga ner honom i vagnen och se om han håller sig vaken eller är för trött. För om de lägger honom i vagnen och aktivt försöker natta honom så är det klart han somnar<3.
   Jag tror vi får vara lite tydligare nästa gång vi är där:). Det bästa hade verkligen varit om han fick vara ute på gården med de äldre barnen och leka, kanske en liten stund med lugn lek inne efter lunch och sen få vara ute i frisk luft<3.
   Han går ju bara 15 timmars så tycker ändå att de borde kunna hålla honom vaken de få timmar han faktiskt är där<3
   stor kram och tack snälla för att du delade med dig!

 3. Linn

  Jag blir så förvånad! Pratet om vila på förskolan har jag sett ett par gånger nu senaste veckan och jag känner inte igen mig.
  Jag har jobbat på förskola i fem år och har precis påbörjat utbildning till förskollärare.
  Kanske det är för att jag varit på samma ställe och bara gästspelat på grannförskolor enstaka gånger. Men jag har aldrig varit med om eller ens hört att man inte låter barn vara vaken!
  Visst kan det ibland vara lite svårt för en del med övergången sova/vara vaken men då brukar det istället kunna vara att föräldrar vill att de ska sova. Fast att de inte somnar men då en tid ändå har vilan att ligga ner ca en halvtimme innan de orkar vara helt vakna.
  Däremot är jag säker man alltid har en dialog med föräldrar, för som du säger är det vanligt att man orkar med att vara vaken hemma men inte på förskolan. Ändå kan det ju finnas ett behov hos vissa att sova flera gånger.
  Jag tänker ändå att förskolan är barnens ”arbetsplats”, då ska de väl ges rimliga förutsättningar att trivas där? Sen är man en bland flera, men det är ändå individer tillsammans som gör gruppen ♥️
  En annan grej med sovningen kan ju vara att man som pedagog ser att det är svårt att orka med alla dagar, antingen då att sova kanske 2 ggr/veckan, eller vid behov. Det jag kan uppleva är svårt om barn börjar somna vid mellanmålet men då pratar man givetvis med föräldrarna! Oftast kan man hålla igång och det kan handla om enstaka gånger eller att nån är på väg att bli sjuk och oftast är det då okej att vila 20 min på soffan. Vad jag menar är att man är självklart flexibel ät båda håll och försöker mötas!
  Så jag tycker absolut ni ska prata med pedagogerna! Kanske att det blivit ett missförstånd, annars bör de kunna förklara hur de resonerar!
  Och dessutom kan jag säga att det där med att vara vaken sällan är ett problem, värst brukar det vara för föräldrarna när de hämtar och kommer till kapprummet, många säger att det är då deras barn visar hur trött de är och sen somnar i bilen 😉

  Men som sagt, känns det inte bra så prata med förskolan! För man vill verkligen ha en öppen dialog, man värderar föräldrarelationen högt då det även speglar barnen tänker jag 🤗

  1. elinkungsman
   elinkungsman

   Åh ja jag tror ju ändå någonstans att vi bara missförstått varandra eller att vi helt enkelt inte varit tydliga nog. Jag tror ju inte förskolelärarna gör det med illvilja utan att han kanske ligger i gränslandet mellan att kunna hoppa vilan och inte. Alfons går ju bara 15timmars och jag tror han skulle få ut mer av att ha en lugn lekstund direkt efter lunchen och sedan få vara ute med de äldre barnen i frisk luft. Som det ser ut idag lägger de honom vid 11 tiden och låter han sova till 13:20 vilket är lite väl länge i mitt tycke. Det märks när vi ska natta honom på kvällen då han ibland inte somnar fören vid 22 tiden. Men det kan ju fortfarande vara så att han behöver den där vilan ibland och då ska han såklart få den, vi vill ju inte att han ska gå miste om sömn om den behövs<3.

   Vi får ta och prata lite mer tydligt på tisdag så att informationen går fram till alla pedagogerna, det har varit mycket vikarier de senaste också så det kan ju såklart också spela roll<3.
   Stor kram och tack för att du delade med dig av dina erfarenheter<3!

Annons
stats